Home Werking Promotie en campagnes Spoorlijncomités Gent-Ronse Gent - Oudenaarde krijgt een latere trein
Gent - Oudenaarde krijgt een latere trein
Geschreven door Kees Smilde   
zondag, 09 maart 2014 19:43

Onlangs presenteerde de NMBS het vervoersplan 2015 voor de provincie Oost-Vlaanderen. Vreemd genoeg vertelden ze daar niets over de lijn die Gent via Oudenaarde met Ronse verbindt, terwijl er per 14 december toch wel een en ander verandert. Zo komt de trein komt niet meer uit Geraardsbergen en Zottegem, maar uit Eeklo. Je kunt dus voortaan zonder overstap van Gent-Dampoort naar Oudenaarde en Ronse, maar je moet wel wat geduld hebben, want de trein blijft ruim 10 minuten in Gent Sint-Pieters staan. Verder hebben de treinen voortaan een stuk voor Ronse en een stuk voor Kortrijk (met stops in Vichte en Anzegem), dus als je verder gaat dan Oudenaarde moet je even opletten in welk treinstel je gaat zitten.

Bij de treinen overdag blijft verder alles hetzelfde, maar bij de avondtreinen verandert er wel iets. De trein die nu om 22:12 uit Gent naar Oudenaarde rijdt, zal vanaf december om 22:01 vertrekken, maar er zal van maandag t/m vrijdag ook een trein om 23:01 uit Gent vertrekken. Goed nieuws dus voor wie 's avonds een beetje in Gent blijft plakken. Voor het weekend hebben we nog geen betrouwbare informatie.

Aanvulling: de nieuwe dienstregeling vind je hier.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (4)add comment

Tom said:

Ronse?
Rijdt deze trein dan ook door naar Ronse, of wordt dat helemaal vergeten ineens?
 
maandag 07 april 2014 om 08:52
Stemmen: +3

KeesSmilde said:

Ronse?
Doortrekken naar Ronse kan momenteel nog niet, omdat daar 's avonds laat niemand op het seinhuis zit. Volgend jaar wordt er e.e.a. geautomatiseerd, dan worden avondritten naar Ronse ook mogelijk.
 
dinsdag 08 april 2014 om 15:58
Stemmen: +0

Jan said:

Piekuurtrein Gent - Ronse
Jammer dat de P trein 's ochtends wordt beperkt tot Oudenaarde.
 
zondag 29 juni 2014 om 13:08
Stemmen: +0

elsvh said:

gent- ronse
Juist ontdekt dat de trein van 7u37 niet meer rijdt van Eke naar Ronse. Mijn zoon geraakt nu nog moeilijk op school. Hij is juist gestart in het middelbaar. Als iemand een oplossing weet, altijd ideen welkom
 
donderdag 25 september 2014 om 18:44
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12