E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Boost je buurt op 7 oktober: handen uit de mouwen voor lokale transitie
Wanneer:
07.10.2017
Categorie:
Extern

Beschrijving

Op 7 oktober begeleidt TreinTramBus een boeiende workshop waarbij we kort het project 'Help jij je buur(t) op weg' presenteren én concrete tips geven over hoe je zelf in de eigen gemeente of buurt een dergelijk project kan opstarten.

Waar: Provinciehuis Leuven

Wanneer: 7 oktober, 16.00 tot 17.00

Begeleiding: TreinTramBus

In regio's waar het openbaar vervoer achteruit gaat, zijn kwetsbare personen (zoals ouderen) de eersten die getroffen worden. In 'help jij je buurt op weg?' versterken we het sociaal netwerk in de buurt door ook aandacht te hebben voor de mobiliteit van zij die dreigen te vereenzamen.

Tijdens deze sessie kan je na een korte presentatie over 'Help jij je buur op weg?' in de Vlaamse Ardennen (15'), een case in groep uitwerken. De aspecten die aan bod komen: welke partners moet je meekrijgen, hoe vind je vrijwilligers en hoe activeer je kwetsbare ouderen, welke zijn je promotiekanalen, wat is de rol van de gemeente of het ocmw, ...?

In een 'alsof echte' cocreatiesessie geven we je concrete tips over hoe je dit, met de hulp de expertise van TreinTramBus-medewerkers, in jouw gemeente/stad kan opstarten!

Deze workshop maakt deel uit van het event 'Boost je Buurt' met nog veel meer interessante sessies en workshops. Meer info en inschrijven: https://www.gemeentevoordetoekomst.be/boostjebuurt

boostjebuurt

Ontdek hoe jij jouw buurt kan boosten!

Ben je bezorgd over de leefbaarheid van je gemeente? Wil je je lokaal inzetten om je buurt aangenamer en duurzamer te maken? Heb je een concreet idee maar weet je niet bij wie je terecht kan voor ondersteuning? Ontdek op Boost je buurt op zaterdag 7 oktober hoe je kan bijdragen aan jouw Gemeente voor de Toekomst. Laat je inspireren door andere burgerinitiatieven en kom te weten hoe je deze ook in jouw buurt kan realiseren. Wissel ideeën en ervaringen uit met anderen en stel je vragen aan experts die rond de verschillende thema's ondersteuning kunnen bieden.

Waarom aanwezig zijn op deze dag?

Inspiratie: Ontdek bestaande initiatieven | Geef jouw input en creëer mee | Kom tot nieuwe inzichten
Informatie & Ondersteuning: Krijg tips & tricks | Leer bij van elkaar en de sprekers | Verdiep je in een bepaald thema
Netwerk: Wissel ervaringen uit | Toets je idee af | Breid je netwerk uit

Programma

Klik hier voor het volledige programma

Praktisch

Zaterdag 7 oktober, van 10u - 17u
Provinciehuis te Leuven
€20 (toegang, deelname aan workshops en lunch & drankje)

Inschrijvingen

Georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu en het netwerk Gemeente voor de Toekomst. Met steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Nationale Loterij.

Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

busy