Home Leden Excursies Gegevens - Verkenning stadsnet Brussel

E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Verkenning stadsnet Brussel
Wanneer:
11.03.2017
Categorie:
Excursies

Beschrijving

brusselOp zaterdag 11 maart verkent TreinTramBus het Brussels openbaar vervoer. We beperken ons niet tot de platgetreden paden van de metro, maar focussen in de eerste plaats op tramlijnen en spoor lijnen. Op het programma staan het westerringspoor Brussel-Zuid – Brussel-West – Jette, het oosterringspoor van Boondaal tot Bordet via de nieuwe Josaphattunnel, de werf voor de nieuwe tramlijn 9 en tal van andere bekende en minder bekende tramlijnen. Een lunchpauze wordt voorzien in het centrum van Brussel.

Plaats en tijdstip van afspraak: Station Brussel-Zuid: infopunt ter hoogte van spoor 11/12 van de grote hal om 9u45. Het einde wordt voorzien rond 17u bij het Noordstation.

Deelnameprijs: 5 euro. Maximum 30 deelnemers.

Opgelet! U dient zelf een dagkaart voor alle Brussels openbaar vervoer aan te kopen, en dit is enkel mogelijk met een MOBIB-kaart! Plan hiervoor voldoende tijd vóór het tijdstip van afspraak.

  • Wie een MTB-abonnement heeft voor Brussel: geen bijkomend ticket nodig
  • Wie een MIVB-abonnement heeft: koop twee treintickets binnen zone Brussel.
  • Alle anderen: koop een JUMP 24u, dit kan alleen gekocht worden door wie een MOBIB-kaart heeft.

Begeleiding: Stefan Stynen, tel. 0494 72 51 90, Bart Van de Walle, tel. 0497 04 54 65

Inschrijving: Inschrijving vóór 8 maart 2017 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of door een briefje te sturen naar TreinTrambus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent. Het juiste bedrag dient vóór 8 maart te worden overgeschreven
op bankrekening BE35 0682 0758 1037.

Commentaar (9)add comment

van durme robert said:

Dagkaart
Dus zonder MOBIB kaart is aankoop dagkaart onmogelijk de dag zelf? Kan je met MOBIB kaart de dag zelf ter plaatse een dagkaart kopen of enkel via internet? groeten en dank
 
vrijdag 20 januari 2017 om 08:46
Stemmen: +0

van wanrooij leonardus said:

...
Mobib kan ter plaatse ook worden gekocht. Een anonieme kaart is gewoon bij de Kiosk te krijgen. (voor €5)
Voor een persoonlijke kaart moet je je identiteitskaart meenemen. Dat duurt wat langer.
 
dinsdag 31 januari 2017 om 16:43
Stemmen: +0

Joost Mulder said:

Leuke excursie op het S-net maar beter niet in het weekend
Want vanaf morgen 12 februari rijden er in het weekend GEEN treinen meer door de Josaphattunnel... GEEN rechtstreekse treinen meer tussen Schuman, Bru-Luxemburg en Etterbeek, maar wel vanaf Delta, Aracden en Merode. Afgezien van de schermen op de stations geen enkele aankondiging hiervan.

Heb ik hier als belastingbetaler voor zo'n dure tunnel meebetaald?
Wat is de impact hiervan op de Diabolo? Mooie cijfers over vorig jaar, ondanks de aanslagen, maar die gaan voor 2017 mogelijk weer slechter zijn. Ik ga nu zelf in het weekend weer met de bus naar Zaventem (en met de auto naar Leuven). En de meeste toeristen met de MIVB-bus. Wat een verspilling van (deels) publiek gefinancierde infrastructuur!!!!
 
zaterdag 11 februari 2017 om 12:48
Stemmen: +0

David Nijenhuis said:

MOBIB-kaart geld-uit-de-zak-klopperij!
Mooie actie, maar de MIVB (én NMBS) moest(en) zich de ogen uit hun kop schamen. Waarom € 5,00 voor een MOBIB-kaart betalen, terwijl steden als Amsterdam en Rotterdam hun 24-uurs kaarten (daar gelden ze 24 uur ipv een dag!) op eenmalige wegwerpkaarten verkopen? Waarom moeten abnnementhouders € 5,00 betalen, terwijl NS de kosten van de OV-Chipkaart voor hun rekening neemt? Bovendien kost het maken van zo'n kaart iets van 88 cent (OK, zeg maar even voor het rekengemak 1 Euro), waarom moet men dan zo nodig 4 euro per kaart opstrijken?!
 
zaterdag 25 februari 2017 om 01:07
Stemmen: -2

jo verwimp said:

MOBIB-kaart
Weinigen weten het: op een MOBIB kaart van de NMBS, De Lijn of TEC kan je ook ritten van de MIVB opladen. Dat is mogelijk op een automaat van de MIVB. Ook op die van de NMBS in Brussel + de rand, al moet je eerst aan een loket de kaart laten registreren in hun systeem.
 
dinsdag 28 februari 2017 om 17:09
Stemmen: +2

van wanrooij leonardus said:

Re: MOBIB-kaart geld-uit-de-zak-klopperij!
DAVID NIJENHUIS SAID:

MOBIB-kaart geld-uit-de-zak-klopperij!
Mooie actie, maar de MIVB (én NMBS) moest(en) zich de ogen uit hun kop schamen. Waarom € 5,00 voor een MOBIB-kaart betalen, terwijl steden als Amsterdam en Rotterdam hun 24-uurs kaarten (daar gelden ze 24 uur ipv een dag!) op eenmalige wegwerpkaarten verkopen? Waarom moeten abnnementhouders € 5,00 betalen, terwijl NS de kosten van de OV-Chipkaart voor hun rekening neemt? Bovendien kost het maken van zo'n kaart iets van 88 cent (OK, zeg maar even voor het rekengemak 1 Euro), waarom moet men dan zo nodig 4 euro per kaart opstrijken?!
Euh, een Nederlandse (permanente) OV-Chipkaart kost PER KEER €7,50! Dus ook als je kaart verlopen is, en je een nieuwe nodig hebt, moet je opnieuw die €7,50 betalen! Dan is België nog "relatief" goedkoop! In Londen kist zo'n ding £5! Die is wel terugbetaalbaar!
En om in Nederladn een OV-Chipkaart ten volle te kunnen gebruiken, moet je bovendien een Nederlands rekeningnummer hebben, om je tegoed eventueel terug te kunnen laten betalen, want dat kan bij een overzetting niet worden getransfereerd!
 
maandag 06 maart 2017 om 18:11
Stemmen: +0

beeckmans alain said:

1 ticket nmbs ganse dag geldig binnen de zone + contactloze tickets mogelijk bij mivb (dus geen mobib nodig)
1/ NMBS:
in jullie uitnodiging staat:
"Wie een MIVB-abonnement heeft: koop twee treintickets binnen zone Brussel.”

Is niet correct. Eén treinticket zone Brussel is voldoende voor een ganse dag nmbs-reizen binnen de zone.
Zie pdf „Standaardbiljet”:

"Als je vertrek- en/of bestemmingsstation* deel uitmaakt van een Zone*, kun je de ganse dag onbeperkt reizen binnen de Zone* zonder deze te verlaten. "

Volgens mij is dit nieuw. Nieuwe vervoersvoorwaarden?
Op de nmbs-site http://www.belgianrail.be/nl heb ik ter controle een heen- en terugticket willen bestellen, binnen de zone, maar daar bleek men de regel niet te kennen: het ticket kostte zoals gewoonlijk het dubbele van de prijs.

Goed nieuws dus, maar nog werk aan de winkel: communicatie en aanpassing internetbestelling.

2/ MIVB:
in de uitnodiging staat:
"Alle anderen: koop een JUMP 24u, dit kan alleen gekocht worden door wie een MOBIB-kaart heeft"

Volgens jullie uitnodiging is een Mobibkaart dus verplicht.
Niet waar: er bestaan „contactloze” tickets.

http://www.stib-mivb.be/article.html?_guid=00b80e82-2783-3410-98be-aa45557d55aa&l=nl

 
woensdag 08 maart 2017 om 20:01
Stemmen: +0

bart van de walle said:

...
Dag Alain, de contactloze kaartjes zijn strikt genomen geen JUMP, want uitsluitend geldig bij de MIVB, wegens compatibiliteitsproblemen met de leesapparatuur bij De Lijn en de NMBS (en de TEC?). Er is dus geen tariefintegratie, waar TreinTramBus al veel langer voor pleit. Praktisch echter hebben de reizigers met een ticket of abonnement naar Brussel ook een geldig vervoerbewijs (Zone Brussel is hele dag geldig). Voor reizigers die met een Passformule reizen, geldt hun ticket niet als dagkaart, net zo min als voor deelnemers die met de wagen komen, zij hebben dus wel een MOBIB-kaart nodig voor een 24-urenkaart JUMP, of een geldig treinticket voor Zone Brussel. In een eerdere versie zat er ook een rit met een bus van De Lijn in het programma, waarvoor een JUMP-ticket noodzakelijk was, maar die is later gesneuveld, wat het minder noodzakelijk maakt als in het oorspronkelijke plan. Dit hadden we misschien anders moeten formuleren, maar het was met de bedoeling om de zaken niet ingewikkelder te maken dan nodig, dat we enkel de JUMP 24uur op MOBIB vermeldden.
We dringen er wel op aan dat de andere vervoerders zo snel mogelijk ook de contactloze tickets kunnen lezen om zo de tariefintegratie helemaal te herstellen.
 
vrijdag 10 maart 2017 om 07:05
Stemmen: +0

beeckmans alain said:

...
Bedankt Bart voor de verduidelijking.
Wat ik onthou: met een NMBS-ticket gekocht binnen een "zone" mag je de ganse dag reizen binnen de zone, met dat ticket.
En Treintrambus zet zich in voor een volledige tariefintegratie (dat wist ik al, daarom dat ik lid ben), en alle vervoersmaatschappijen zouden dit moeten nastreven. Want geef toe: dit voorbeeld van planning van een excursie toont hoe ingewikkeld en moeilijk het is (op dit ogenblik) op de eenvoudigste manier & op de goedkoopste manier een ticket te versieren. We zullen doorgaan.
Bedankt, en goede excursie. Alain.
 
vrijdag 10 maart 2017 om 17:51
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12