Home
Wat vind jij van de treindienst vanaf december 2020?
dinsdag, 10 november 2020 14:38

dienstregelingOp 13 december 2020 voert de NMBS enkele wijzigingen door in haar aanbod. TreinTramBus wil via deze bevraging jullie bevindingen, opmerkingen en vragen bundelen. Ook positieve veranderingen voor jouw situatie horen we graag! Met de info die we hier verzamelen, willen we optimaal de belangen van de gebruikers behartigen, in onze werking en structurele contacten met de NMBS. Via deze link vind je de opvallendste wijzigingen terug: http://treintrambus.be/actueel/ov-nieuws/2849-nmbs-13-december-2020-nieuwe-dienstregeling.html. Ook geeft de routeplanner van de NMBS (via https://www.belgiantrain.be/nl te bereiken) al de nieuwe dienstregeling aan vanaf 13/12.

 
TreinTramBus Ledendag*Webinar (ook voor niet-leden) op 21 november 2020
woensdag, 04 november 2020 11:55

webinar-5310229 640

De leden van TreinTramBus kruisten zaterdag 21 november aan in hun agenda. Op die dag zou immers hun jaarlijkse ledendag plaatsvinden in Brussel. Tot onze grote spijt zijn we door de coronamaatregelen genoodzaakt zijn om de voorziene bijeenkomst in Brussel te annuleren.

Maar… niet getreurd! Op de voorziene datum bieden we een online alternatief aan in de vorm van een webinar dat ook door niet-leden kan gevolgd worden.

Tijdens dit webinar zullen zowel beleidsmakers als OV-maatschappijen hun plannen toelichten voor de verdere ontwikkeling van het openbaar vervoer in en rond Brussel. We kunnen alvast volgende sprekers aankondigen: Elke Van den Brandt (Brussels minister van Mobiliteit) Yves Fourneau (directeur vervoeraanbod MIVB) en een vertegenwoordiger van de vervoersregio Vlaamse Rand.

Het webinar wordt georganiseerd op zaterdag 21 november van 09u45 tot 12u00. Deelname is gratis voor TTB-leden en kost €10 voor niet-leden. Indien u voor 21 november nog lid wordt, mag u uiteraard gratis deelnemen!

Vooraf registreren is verplicht en kan via deze link: https://forms.gle/rrwEqU2kP5eU8w5dA . U ontvangt in de loop van november dan een toegangslink en bijhorende informatie.

 
Onderzoek toegankelijkheid Stad Antwerpen
woensdag, 11 november 2020 11:23

Momenteel loopt bij de stad Antwerpen een kleinschalig onderzoek 
enquete naar de toegankelijkheid van de stad voor personen met een beperkte mobiliteit. Dit gaat over het vlot kunnen gebruiken van het openbaar vervoer, maar ook over voetpaden, het gebruik van taxicheques, enzovoort. Met onderstaande enquête willen ze graag te weten komen wat de goede punten en de verbeterpunten zijn betreffende de toegankelijkheid van de stad Antwerpen.

Deze enquête is dus een manier om de stad te laten weten waar er nog aan gewerkt moet worden. 

Belangrijk om te weten is dat deze enquête volledig anoniem is. De enquête kan ingevuld worden via deze link:

https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_3fVhVCIg0y5sG0t

 
Verhalenwedstrijd
woensdag, 16 september 2020 11:33


De UITstapNu de zomerdagen geteld zijn en de Week van de Mobiliteit in ’t land is, schiet onze innerlijke eekhoorn in actie. We verzamelen foto’s, video’s en verhalen over de uitstappen die jullie de afgelopen maanden deden.

In samenwerking met Trage wegen organiseren we dit jaar een foto/video/verhalen wedstrijd. Ga je #goedopweg en heb je een leuk verhaal te vertellen, en wil je graag een prijs winnen? Surf dan als de bliksem naar de website van De Uitstap en deel daar je verhaal? Nog inspiratie nodig over hoe en waar je op avontuur kan gaan? Neem deel aan de Wandeldag of kijk eens rond op De Uitstap. Veel plezier op tocht, en we horen graag je verhaal.

 

Via deze link vind je alle info over het hoe en waar deel te nemen: https://www.de-uitstap.be/deel-jouw-verhaal-en-win/

 
TreinTramBus Wandeldag gaat digitaal!
donderdag, 27 augustus 2020 15:04

Wandel in je bubbel een Groene Halte Wandeling!

beeld 4

Tijdens de Week van de Mobiliteit vinden op zaterdag 19 september 2020 tevens de TreinTramBuswandeldag plaats. We willen mensen kennis laten maken met het concept van onze Groene Halte wandelingen. Helaas zal het dit jaar door de coronabeperkingen niet mogelijk zijn om in groep te gaan wandelen. Daarom gaat de wandeldag digitaal. Een hele resem Groene Halte wandelingen word digitaal aangeboden, zodat ze veilig per bubbel kunnen worden gedaan.

Lees meer...
 
UITP Policy brief Corona
maandag, 09 november 2020 11:59

UITPHet UITP (union internationale des transports publics) heeft in een policy brief gegevens verzameld over de (on)veiligheid van het openbaar Vervoer in Corona tijden. De conclusie is dat met de aanbevolen maatregelen (dragen mondmasker, handen ontsmetten, afstand houden waar mogelijk, ....) het risico om Corona op te lopen op het openbaar vervoer zeer laag is. Meer informatie en details van de onderzoeken vind je hier terug:  https://www.uitp.org/publications/public-transport-is-covid-safe/  .

 
TreinTramBus vraagt oplossing voor treinpassen in scholen
maandag, 05 oktober 2020 13:04

railpassHeel wat scholen hadden tijdens de eerste maanden van het schooljaar 2019-2020 bij de NMBS een reeks Go- en Rail-Passen gekocht met het oog op klasexcursies in de tweede helft van het schooljaar. Door de lockdown van maart en de daaropvolgende voorzichtige heropstart konden ze die passen toen niet meer gebruiken. De scholen hadden gehoopt die passen dan dit schooljaar te kunnen gebruiken, maar momenteel (code geel) en wellicht nog heel lang zijn buitenschoolse uitstappen verboden. De passen bereiken nu de einddatum van hun geldigheidsperiode. Wanneer scholen de NMBS vragen de geldigheid van de passen te verlengen zodat ze kunnen gebruikt worden voor excursies wanneer die weer toegelaten zijn, krijgen ze hierop een negatief antwoord. Scholen moeten zo blanco passen weggooien en verliezen daarmee honderden euro’s.

Lees meer...
 
Mondig Mobiel 133
woensdag, 16 september 2020 00:00

MoMo133-cover

 Nummer 133 van ons tijdschrift Mondig Mobiel is bij de post

Enkele thema's:

 
Open brief Kurt Vanhauwaert
maandag, 14 september 2020 14:11

foto-treinbegeleider-belgaVorig jaar schreef Kurt Vanhauwaert een veelgelezen open brief naar de NMBS over de problemen die hij ervaart als pendelaar met een fysieke beperking. Ook toen stonden we vol achter zijn boodschap. Helaas is er een jaar later niet veel verbeterd voor Kurt en zijn lotgenoten. Want voor mensen met een fysieke beperking is deze trap onoverkomelijk, en die assisentie bij de NMBS blijkt (en blijft) ondermaats.

Lees de hele open brief van Kurt op de website van Konekt.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12