Home Actueel Persberichten De Lijn schrapt tal van tram- en busritten: besparingen op rug van de reiziger onaanvaardbaar
De Lijn schrapt tal van tram- en busritten: besparingen op rug van de reiziger onaanvaardbaar
maandag, 08 februari 2010 11:33

De Lijn Oost-Vlaanderen maakte vandaag bekend dat de dienstverlening vanaf de krokusvakantie afgebouwd wordt. Wellicht volgen ook de andere provincies. Onaanvaardbaar voor reizigersvereniging TreinTramBus, die ook aanklaagt dat de informatie zo traag op gang komt.

Vanaf volgende week rijden de trams en bussen in Oost-Vlaanderen in alle schoolvakanties zoals in juli en augustus. Op een aantal lijnen betekent dit een drastische achteruitgang. Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus: "Neem nu de lijn Gent - Zomergem. Normaal rijdt er ieder half uur een bus. Voortaan wordt dat in de vakanties maar ieder uur. Nu worden de bussen naar Zomergem wel degelijk goed gebruikt, ook buiten de spits en in de schoolvakantie." De Lijn telt zelf gemiddeld 38 reizigers per rit op de bussen van en naar Zomergem.

Ook andere lijnen gaan er op achteruit, zelfs de druk gebruikte Gentse tramlijnen worden niet gespaard. Het aanbod op de tramlijnen 4 en 21-22 wordt in de voormiddag met maar liefst 40% teruggeschroefd.

TreinTramBus vreest dat ook in andere provincies de hakbijl in het aanbod gaat. Het gonst van de negatieve geruchten. In tegenstelling tot de entiteit Oost-Vlaanderen is elders nog niets bekendgemaakt. TreinTramBus vraagt De Lijn om snel duidelijkheid te scheppen.

Besparen kan, maar niet op de rug van de reiziger. Jan Vanseveren: "Een vlotte doorstroming voor tram en bus kan een stevige besparing opleveren. De Gentse trams staan bijna 10% van de tijd stil aan verkeerslichten of in de file. Los dat op en je kan met minder trams hetzelfde aanbod geven."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12