Home Actueel Persberichten Spoorstaking buiten proportie
Spoorstaking buiten proportie
woensdag, 04 november 2009 15:36

Gebruikersorganisatie TreinTramBus vindt de voor donderdag aangekondigde algemene staking bij de NMBS buiten proportie. Het is onaanvaardbaar dat de reiziger het slachtoffer wordt van de problemen in de goederensector.

"Het feit dat de werknemers van goederenvervoerder B-Cargo het niet eens zijn met een herstructureringsplan mag niet tot gevolg hebben dat er geen reizigerstreinen rijden, want die horen bij een andere sector. Deze staking zal bij de reizigers op weinig begrip kunnen rekenen", aldus Kees Smilde van TreinTramBus. Bovendien dreigen de bonden ermee de staking verschillende weken te herhalen waardoor heel wat reizigers extra in de problemen komen en de geloofwaardigheid van de trein sterk in het gedrang komt.

Een dergelijke staking treft altijd niet-betrokken derden, namelijk de reizigers, veel harder dan de werkgevers. Veel mensen zijn aangewezen op het openbaar vervoer om hun werk of andere reisdoelen te bereiken.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12