Home Actueel Persberichten TreinTramBus tegen Diabolotoeslag
TreinTramBus tegen Diabolotoeslag
woensdag, 21 oktober 2009 07:45

TreinTramBus is gekant tegen de heffing van 2,05 euro (diabolotoeslag) die vanaf 1 november wordt ingevoerd op alle treintickets van of naar de luchthaven. De heffing geldt voor alle reizigers, ook voor reizigers die gebruik maken van de al jaren bestaande verbindingen via Brussel of de enkele jaren geleden aangelegde boog van Nossegem.

De nieuwe toeslag wordt al ingevoerd op 1 november 2009, terwijl de voordelen van de nieuwe verbindingen pas in 2012 of zelfs 2013 voelbaar zullen zijn. Er wordt dus een tolheffing ingevoerd voor een nog niet beschikbare infrastructuur.

TreinTramBus stelt in het licht hiervan voor de voorgestelde taks te herzien en te integreren in de luchthaventaks en derhalve de totale prijs van het vliegticket. Passagiers die niet met de trein komen, betalen mee voor de algemeen verbeterde bereikbaarheid van de luchthaven. Ook zij hebben immers belang bij een hoog openbaarvervoeraandeel om de luchthaven met minder oponthoud te kunnen bereiken.

TreinTrambus roept de federale overheid op te kiezen voor een klantgerichte en duurzame aanpak en de rekening voor de duurzame ontsluiting van de luchthaven niet via toeslagen door te schuiven naar de treinreiziger. Hoe meer reizigers gebruik maken van de trein naar de luchthaven, hoe minder het al verzadigde wegennet in deze economische kernregio extra wordt belast.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12