Home Actueel Persberichten Betere noodplannen voor Kustverkeer nodig
Betere noodplannen voor Kustverkeer nodig
dinsdag, 04 augustus 2020 06:54

Maar reservatieplicht? Nee dank u.

Reizigersvereniging TreinTramBus betreurt de chaos die zich vorige vrijdag afspeelde in het station van Oostende, maar wil geen maatregelen die het voor de reizigers extra moeilijk maken, wel een betere afhandeling van noodsituaties.

DubbeldekstreinTreinTramBus roept treinreizigers op de afspraken over social distancing steeds te respecteren en de instructies van het personeel en veiligheidsdiensten altijd op te volgen. De maatregelen die burgemeester Tommelein nu voorstelt zijn volgens TreinTramBus echter geen oplossing voor het probleem van vrijdagavond. “Het schrappen van de extra treinen zal uitmonden in drukkere bezetting in de IC-treinen, en dat kan absoluut niet de bedoeling zijn”, zegt voorzitter Stefan Stynen.

Een reservatiesysteem voor die treinen wijst de reizigersvereniging resoluut af. Stynen: “De vergelijking met een pretpark snijdt geen hout. Pretparken hebben slechts één of enkele toegangen, maar de trein naar de Kust kan je in tientallen stations nemen. Bovendien is het sociaal niet wenselijk, want je benadeelt de gebruikers van het openbaar vervoer ten opzichte van wie zich privé-vervoer kan veroorloven. Een reservatiesysteem zou de problemen van vorige vrijdag overigens niet hebben verholpen.”

Wel gaat TreinTramBus akkoord met de opmerking dat de afhandeling van zulke noodsituaties zoals vorige vrijdag veel beter georganiseerd moet worden. Stynen: “Waarom werd het treinverkeer 2 uur lang door de politie stilgelegd? Waarom werden de wachtende reizigers niet beter geïnformeerd? We dringen er trouwens al lang op aan dat de NMBS in haar noodplannen de reiziger centraalstelt.” TreinTramBus wil ook dat Infrabel stopt met het uitbreken van wissels en uitwijksporen, want die kunnen nuttig zijn wanneer een bepaald spoor niet gebruikt kan worden. 

TreinTramBus roept burgemeester Tommelein daarom op verder aan te dringen bij de spoorwegmaatschappijen en de overheid op een forse verbetering van de afhandeling van noodsituaties. Het schrappen van extra treinen of het invoeren van een reservatieplicht zijn echter onaanvaardbaar.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12