Home Actueel Persberichten Gratis Railpass voor elke Belg!
Gratis Railpass voor elke Belg!
zondag, 07 juni 2020 10:58

railpassReizigersvereniging TreinTramBus reageert verheugd op de beslissing van de superkern dat elke Belg binnenkort een Rail Pass krijgt. Dat is een kaart waarmee je flexibel tien treinritten doorheen het hele land kunt maken. “Dit is een duidelijk signaal, dat de overheid de trein belangrijk vindt”, zegt Stefan Stynen, voorzitter van TreinTramBus. “Al zou het nog beter geweest zijn dat de Rail Pass op alle openbaar vervoer geldig zou zijn, dus ook op tram en bus.”

TreinTramBus is tevreden dat trein en fiets opnieuw worden aangeprezen als duurzaam vervoermiddel om in eigen land op ontdekking te gaan. “De voorbije weken konden we vaststellen dat de NMBS extra inspanningen levert om de treinen schoon te maken en dat ook de mondmaskerplicht goed wordt nageleefd”, aldus Stynen.

De reizigersvereniging wil iedereen aanmoedigen deze gelegenheid te baat te nemen om de trein en eigen land te herontdekken. Voor wie van natuur en rust houdt, biedt TreinTramBus op de website groenehalte.be wandelingen aan van station tot station.

TreinTramBus wijst er wel op dat de kous daarmee niet af is. Voorzitter Stefan Stynen: “Net als in onder meer Nederland en Duitsland hopen we dat de Belgische overheid ook de extra exploitatietekorten van het spoor wil opvangen. Toen er alleen essentiële verplaatsingen mochten worden afgelegd, heeft de NMBS op vraag van de overheid een aanbod van “nationaal belang” gehandhaafd. De verliezen van die periode mogen niet ten koste gaan van de ambitie om de rol van het spoor na corona opnieuw te versterken. Het treinaanbod moet dringend verder uitgebouwd worden. Anders dreigen de files ons land nog meer dan voorheen te verstikken.”

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12