Home Actueel Persberichten Een dikke merci aan de NMBS, Infrabel, De Lijn, MIVB en andere vervoerbedrijven
Een dikke merci aan de NMBS, Infrabel, De Lijn, MIVB en andere vervoerbedrijven
zondag, 22 maart 2020 12:00

close up handwriting hearts lock love locks metal padlock steel-1533681 1

Ook in deze uiterst ongewone coronatijden moeten sommige mensen zich blijven verplaatsen, bv. om te gaan werken, om inkopen te doen of om naar de apotheker te gaan. Een aantal onder hen zijn daarvoor aangewezen op het openbaar vervoer, niet in het minst werknemers in ploegendienst. TreinTramBus wil hulde brengen aan de duizenden medewerkers van de NMBS, Infrabel, De Lijn, de MIVB en andere vervoerbedrijven, die het in deze moeilijke omstandigheden mogelijk maken dat er nog steeds treinen, trams en bussen rijden.

 

“Ook al blijven de meeste trouwe reizigers nu ‘in hun kot’, toch willen wij in naam van alle openbaarvervoergebruikers niet alleen alle chauffeurs, treinbegeleiders, dispatchers en seingevers uitdrukkelijk voor hun inspanningen bedanken, maar ook de mensen die instaan voor het onderhoud van materieel en infrastructuur en de leidinggevenden van de vervoerbedrijven”, aldus Stefan Stynen, voorzitter van TreinTramBus. “De reizigers waarderen hun inzet zeer!”

Uit de maatregelen, die de overheid genomen heeft, blijkt dat het openbaar vervoer een van de cruciale voorzieningen van onze maatschappij is. Terecht heeft de overheid beslist dat trein, tram en bus moeten blijven rijden. Stynen: “We hopen dat dit besef ook zal blijven bestaan, wanneer we deze crisis overwinnen en geleidelijk aan terugkeren naar het gewone leven.” De medische en hulpverlenende sector wist het natuurlijk al langer, maar men ervaart er nu op bijzonder pijnlijke wijze hoe fout het geweest is om op gemeenschapsvoorzieningen te besparen. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer. De luxe om bijkomende financiële middelen in te zetten, zal er niet dadelijk zijn. Maar de bestaande middelen zo efficiënt mogelijk gebruiken is meer dan ooit noodzakelijk. “Daarrond zal politiek een stevige consensus moeten ontstaan, eens de crisis achter de rug is,” zegt Stefan Stynen.

Het stads- en streekvervoer in Vlaanderen bevindt zich door het decreet basisbereikbaarheid in een totale omwenteling. “Er was al weinig ruimte voor overleg en participatie en dat dreigt nu nog moeilijker te worden”, zegt Peter Meukens, die zich bij TreinTramBus in het bijzonder met basisbereikbaarheid bezighoudt. “Noodzakelijke overlegorganen zoals vervoersregioraden kunnen immers ook niet meer fysiek samenkomen, maar moeten wel verregaande beslissingen nemen. Moeten we daarom niet wat meer tijd nemen voor de hervorming van deze cruciale dienstverlening voor de reiziger?” TreinTramBus gaat mobiliteitsminister Lydia Peeters daarover aanspreken.

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment

Geert Calis said:

...
Oké, fijn.
Gaat de TTB daar ook nog aan blijven denken als dit straks achter de rug is?
Applaudiseren voor de Zorg, de treinbestuurders, de vuilnismannen enz (sorry de lijst van essentiële beroepen is dus langer en vooral heel anders dan we voorhaan dachten, ik soms ze hier niet allemaal op) is knap.
Applaudiseren voor hen zal ook mogen als ze binnenkort weer het werk moeten neerleggen en betogen (na alweer wéken van vruchteloos onderhandelen met een keirechtse regering/Maatschappij ) , als de volgende besparingsrondes eraan komen, en deze sectoren weer moeten knokken om hun centen/werkingsmogelijkheden/enz niet beknot te zien.
Dus beste TTB , spaar uw lof op die momenten dan ook niet.
Want ook dan zulllen ze het heel hard nodig hebben.
Of slik voor 1 keer dan uw kritiek in, dat zal ook al goed zijn, gezien jullie snoeiharde kritiek van de laatste jaren op de broodnodige stakingen/betogingen.
Dank.
 
zondag 29 maart 2020 om 15:49
Stemmen: +0

van cutsem vic said:

een dikke merci
Ik sluit me natuurlijk aan bij die dikke merci, maar als ze over enkele maanden opnieuw om de haverklap beginnen te staken, dan zal ik me graag aansluiten bij de kritiek op de vakbonden. Zelfs als hun argumenten steek houden, wordt nog altijd de verkeerde, de klant dus, geslachtofferd. En er zijn talloze voorbeelden van stakingen die gewoon om peulschillen gingen. van stakingen die plots ergens in de ochtend of halfweg de namiddag beginnen, gewoon omdat de plaatselijke délégué(e)s plots weer een stok gevonden hebben om de hond te slaan. En ongetwijfeld zijn er bijzonder veel zaken die door politiek en beheer mismeesterd zijn, maar zelfs dan moet de klant daar niet het slachtoffer van worden.
 
maandag 30 maart 2020 om 15:58
Stemmen: +1

overweg13 said:

een dikke merci
We moeten zelfs niet te wachten op het einde van de coronacrisis: federale politie, Delhaize...
 
woensdag 01 april 2020 om 18:37
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12