Home Actueel Persberichten TreinTramBus zet bed op het perron - trein naar Burst houdt zomerslaap
TreinTramBus zet bed op het perron - trein naar Burst houdt zomerslaap
vrijdag, 23 juni 2017 13:01

bed op het perronEnquêteresultaten bekend

Reizigersvereniging TreinTramBus enquêteerde reizigers en potentiële reizigers op de spoorlijn Aalst-Burst. Reizigers dragen de trein een warm hart toe, maar tegelijkertijd zijn er heel wat vragen voor verbeteringen. Eén van de heikele punten is de lange zomerslaap van de trein: twee maanden lang rijden er geen treinen. TreinTramBus plaatste alvast een bed op het perron van Aalst, zodat het treintje kan genieten van zijn zomerslaap. Hiermee brengen we dit probleem onder de aandacht.

De gebruikers van deze trein zijn zeer tevreden in het algemeen, maar ook over de hoge stiptheidsgraad. "Logisch", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Deze trein is niet alleen stipt, maar ook snel: in de spits is hij zelfs onklopbaar: met de auto ben je van Erpe-Mere naar Aalst een heel stuk langer onderweg.

De trein Aalst-Burst heeft groeipotentieel: 73% van de gebruikers en potentiële gebruikers geeft aan dat ze de trein graag meer willen gebruiken, of hem gaan gebruiken tout court. Daarvoor moeten wel een aantal zaken veranderen. Het meest bekritiseerde punt zijn de lange vakantieperiodes waarin de trein helemaal niet rijdt: in de zomer bijvoorbeeld twee maanden. Daarnaast komen er klachten over de ontbrekende weekenddienst, maar bijvoorbeeld ook over het feit dat de treindienst niet altijd aangepast is aan de schooluren.

TreinTramBus maakte de resultaten van de enquête over aan de NMBS, waarmee we samenwerken in het kader van het Spoorlijncomité Aalst-Burst. Het Spoorlijncomité wordt gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Foto: TreinTramBus - R. De Ceunynck

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12