Home Actueel Persberichten Skone én zere naar het werk
Skone én zere naar het werk
vrijdag, 23 september 2016 17:01

Copyright Foto_KarenParkeerproblemen? Stress in het verkeer? Te laat op het werk? Weinig energie? Parkeer je auto gratis aan de rand (op parking Expo of parking Jeugdcentrum) en ga van daaruit skone én zere te voet (of met de fiets) verder. Volg vanaf de randparkings de wegwijzers: op enkele minuten tijd sta je in het centrum van Waregem.

De voorbije maanden heeft een groep vrijwilligers nagedacht over de mobiliteit in de binnenstad van Waregem. Dit gebeurde tijdens een co-creatietraject dat de naam 'LaMA' (Laboratorium Mobiele Alternatieven) meekreeg, onder begeleiding van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. TreinTramBus stond in voor de begeleiding in Waregem. Een fijn project met fijne resultaten!

In de Week van de Mobiliteit (19 tot 23 september) testten we één van de uitgewerkte concepten: "Skone én zere naar het werk". Het idee is heel eenvoudig. Parkeer de auto aan de rand en ga van daar te voet (of met de fiets) verder: volg de bewegwijzering en op enkele minuten tijd sta je in het centrum. Geen parkeerproblemen, geen stress in het verkeer en een portie gezonde beweging: alleen voordelen dus.

Liesbeth Deman, secretaris van Unizo Waregem, werkte mee en licht toe: "We hebben een aantal wandelroutes uitgestippeld die op de grond aangeduid staan met symbooltjes. Er hangen ook overal bordjes. We wilden aantonen dat het echt goed te doen is om te voet vanaf de randparkings naar het centrum te gaan. 's Morgens is dat altijd plezant, dan ben je goed fris als je op je werk toekomt!"

Wie "skone én zere naar het werk" ging, werd op vrijdag 23 september getrakteerd op een ontbijt. De leerlingen en leerkrachten van het Heilig Hartcollege waren alvast enthousiast. Met een 100-tal wandelden zij deze ochtend samen de nieuwe wandelroute naar school in.

Kristof Chanterie, schepen van mobiliteit: "Het stadsbestuur is de ideeën van LaMa verder aan het uitwerken. Vandaag start een aannemer (is een aannemer gestart) met de plaatsing van fietskluizen op deze parking voor de mensen die van hieruit met de fiets naar hun werk vertrekken. Gebruikers kunnen deze kluizen gratis gebruiken. Binnen enkele weken komen hier Blue-bikes voor de occasionele bezoekers van onze stad. Een ander idee van de werkgroep is een verkeersvrije wandelroute van deze parking naar winkelcentrum Het Pand. Een studiebureau is dit idee aan het finaliseren. Het definitieve ontwerp van deze groene wandel- en fietsroute zal op de gemeenteraad van november goedgekeurd worden. Een brugje over de Gaverbeek van het Jeugdcentrum naar de verkeerslichten in de Zuiderlaan is nog idee dat de stad aan het uitwerken is. Op de parking Olm is er rechtover de voetgangersoversteek van de stedelijke academie een wachtzone gecreëerd voor ouders die hun kinderen komen ophalen. Aan de overzijde van deze parking komt er binnen enkele weken een overdekte en verlichte fietsenstalling voor 40 fietsen. Wij hopen van harte dat mensen in de toekomst meer parkeren aan de rand en te voet of met de fiets verder gaan."

Meer info: www.laboratoria-mobiele-alternatieven.org

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12