Home Actueel Persberichten Trambus geen goed alternatief voor Gent, wel voor Leuven en Kortrijk
Trambus geen goed alternatief voor Gent, wel voor Leuven en Kortrijk
dinsdag, 17 mei 2016 09:08

Trambus voor The Loop is onzinnig idee, zeggen reizigers

De Lijn wil trambussen laten rijden op The Loop in Gent. Reizigersvereniging TreinTramBus verzet zich tegen dit voorstel: het zou betekenen dat reizigers naar The Loop 1 km vóór hun eindbestemming moeten overstappen.

Tram 1 rijdt al geruime tijd van de Gentse binnenstad via het station naar Flanders Expo. Nu die site stap voor stap uitgebreid wordt, moet ook het openbaar vervoer volgen: de bestaande tramlijn moet ongeveer 1 kilometer verder rijden om alle bestemmingen op het terrein van Flanders Expo en The Loop te ontsluiten. Dit kan door de bestaande tramlijn 1 door te trekken: zo krijgt de hele site een overstapvrije verbinding naar het station en de binnenstad.

De Lijn stelt voor deze uitbreiding te realiseren in de vorm van een trambus, in feite niets meer dan een bus met een modern design. Wie naar The Loop wil, zal bijgevolg moeten overstappen van tram op trambus als de eindbestemming bijna in zicht is. "Voor de reizigers van het openbaar vervoer betekent dat een enorm verlies aan tijd en comfort", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Het openbaar vervoer wordt op die manier totaal onaantrekkelijk. Wie per auto komt rijdt vanaf de E40 op minder dan 2 minuten naar elke bestemming op The Loop, Wie voor een duurzame vorm van mobiliteit kiest en met de tram komt, moet aan Flanders Expo overstappen op de trambus.. De trambus is evenmin een alternatief voor stadslijnen 3 en 7: alleen een tram heeft genoeg capaciteit om alle reizigers daar comfortabel te vervoeren. Een trambus is wel zinvol om overbezette buscorridors te vervangen in andere steden zoals Kortrijk en Leuven.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12