Home Actueel Persberichten TreinTramBus: openbaar vervoer moet in het hart van Gentse stad blijven
TreinTramBus: openbaar vervoer moet in het hart van Gentse stad blijven
donderdag, 03 december 2015 15:36

Reizigers verwerpen plan Jong-VLD

“Jong VLD wil alle openbaar vervoer weg uit het hart van de stad”. Dat schrijft de krant De Gentenaar vandaag. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert verontwaardigd en stelt dat openbaar vervoer nodig is om de stad bereikbaar te houden.

Het Gentse  mobiliteitsplan, dat volgend jaar ingaat, wil de rol van de auto terugdringen ten voordele van de fiets en het openbaar vervoer. “Terecht”, zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. “Het openbaar vervoer in de binnenstad moet dan wel versterkt worden om die bereikbaar te houden. De nieuwe voorstellen van Jong-VLD gaan net de tegenovergestelde richting uit. Wil Jong-VLD dat het Gentse stadshart, met al zijn winkels, horeca, scholen en toeristische attracties onbereikbaar wordt?”

Mensen aan de rand van het stadshart laten overstappen op kleine elektrische busjes, is klinkklare nonsens. Moet je nog verder dan het hart van de stad dan moet je tweemaal overstappen. “Bovendien kan iedereen vaststellen dat de trams van lijn 1 in de spits al vol zitten als ze op het einde van de Veldstraat aankomen. Je hoeft geen groot wiskundige te zijn om te concluderen dat die 150 tot 200 mensen per tram niet in een klein busje passen”, vult Vanseveren aan. Met kleine busjes riskeren we dan ook dat mensen het openbaar vervoer links laten liggen en weer meer voor de auto kiezen, het omgekeerde van wat het mobiliteitsplan wil. Wie per auto de parking van de Vrijdagmarkt of St-Michiels inrijdt, hoeft onderweg toch ook niet over te stappen in een kleine auto. “TreinTramBus staat dan ook ten volle achter het mobiliteitsplan van het stadsbestuur, inclusief de verbetering van het openbaar vervoer met grote trams en bussen in de binnenstad.”

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12