Home Actueel Persberichten TreinTramBus: Beneluxtrein eindelijk weer elk uur, maar traag
TreinTramBus: Beneluxtrein eindelijk weer elk uur, maar traag
dinsdag, 15 april 2014 10:05

Trein Brussel-Amsterdam alsmaar trager
rijtijden-beneluxDe Beneluxtrein komt vanaf december 2014 eindelijk weer helemaal terug: elk uur zonder ‘gaten’, en weer naar Amsterdam. Dat maakte de Nederlandse staatssecretaris Mansveld zopas bekend. De reistijd tussen Rotterdam en Antwerpen, het drukste traject, wordt korter dan in 2014. Daar is TreinTramBus blij mee. Maar op het hele traject van Brussel naar Amsterdam wordt de Beneluxtrein trager dan hij ooit geweest is. NMBS en NS moeten de komende jaren alles op alles zetten om dat te verbeteren, vinden TreinTramBus en zijn Nederlandse zustervereniging Rover.

Vanaf december 2014 is de twee jaar eerder geschrapte Beneluxtrein eindelijk weer volledig terug: van Amsterdam tot Brussel, met een complete uurdienst, zonder de hiaten die daar momenteel nog in zitten. De langdurige stilstand in Roosendaal is dan verleden tijd: die bedraagt straks nog maar 1 minuut. Dat is goed nieuws voor de reizigers tussen Antwerpen en Rotterdam, het drukste traject van de Beneluxverbinding.

Voor de reizigers die de Beneluxtrein over een langere afstand gebruiken is er geen goed nieuws. De lange stilstand van Roosendaal is verschoven naar Rotterdam en Den Haag, waar de Beneluxtrein straks bij elkaar 9 tot 12 minuten staat te pauzeren. Op het Nederlandse traject tussen Amsterdam en Roosendaal wordt de Beneluxtrein trager dan de gewone intercity. Op het Belgische traject zijn reizigers uit Brussel een kwartier langer onderweg omdat de Beneluxtrein via de Nationale Luchthaven (Zaventem) wordt geleid.

Het gevolg is dat de Beneluxtrein er in 2015 tussen Brussel en Amsterdam een half uur langer over doen dan vóór zijn opheffing eind 2012. TreinTramBus en Rover vinden dan ook dat NS en NMBS alles op alles moeten zetten om binnen enkele jaren de rijtijd Amsterdam-Brussel terug te brengen tot ongeveer het niveau van 2012.

TreinTramBus en Rover willen op vrij korte termijn een evaluatie van de bediening van Zaventem: ze vragen zich af of de bediening opweegt tegen een kwartier extra reistijd voor de reizigers van en naar Brussel.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Floris Cappelle said:

Beneluxtrein
Beste,

Eindelijk!!
Misschien kunnen ze hem via de HSL sturen.
Dan wordt Roosendaal niet meer bediend maar, ze kunnen de IC uit Brussel daar laten stoppen.
Dordrecht? Als dat niet meer zou bediend worden maar je moet keuzes maken!!
Nieuwe haltes voor de verbinding: Noorderkempen en Breda. Misschien helpt dit toch een beetje...
 
dinsdag 15 april 2014 om 10:42
Stemmen: +2

KeesSmilde said:

2016
Vanaf december 2016 wordt de Beneluxtrein langs Breda gestuurd, met een stop in Noorderkempen.
 
dinsdag 15 april 2014 om 15:41
Stemmen: +2

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12