Home Actueel Persberichten Nieuwe dienstregeling NMBS geëvalueerd door de gebruikers
Nieuwe dienstregeling NMBS geëvalueerd door de gebruikers
donderdag, 22 november 2007 16:25

Gebruikers evalueren nieuwe dienstregeling

Vandaag start de NMBS met de communicatie over de nieuwe dienstregeling, geldig vanaf 9 december. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) is uiteraard tevreden met de uitbreiding van de treindienst in de Kempen en de nieuwe treinen tussen Antwerpen en Gent. Toch zitten er ook wel wat haken en ogen aan de nieuwe dienstregeling.

Turnhout krijgt de lang beloofde directe trein naar Antwerpen, Mol, Geel, Sinaai en Belsele krijgen een tweede verbinding per uur naar de Metropool. De NMBS legt op werkdagen een derde trein per uur in tussen Gent en Antwerpen. Dat vindt de reizigersbond uiteraard positief.

Maar oorspronkelijk waren er meer verbeteringen gepland. De opening van de nieuwe spoortunnel onder Antwerpen had het begin moeten zijn van meer treinen richting Puurs, Mechelen en Essen. Door een tekort aan treinbestuurders komt hier niets van in huis.

Op de belangrijke as Brussel – Antwerpen worden de treinen iets beter gespreid dan vroeger, maar ’s avonds en in het weekend wordt de bediening erg mager.

Voor de regio’s Leuven en Hasselt zijn er geen verbeteringen, terwijl de aansluiting Leuven erg slecht blijft voor wie bv uit de regio Zaventem-Diegem komt en verder wil richting Hageland, Limburg of Luik. In Hasselt is er veel vraag naar snelle treinen naar Antwerpen en Brussel.

Op een aantal verbindingen (L-trein Leuven-Mechelen, IC Turnhout-Brussel, L-trein Gent-Eeklo) wordt de dienstregeling ongeveer een half uur verschoven. Dit lijkt in de grafieken van de dienstregelingsmakers een neutrale operatie, maar voor veel reizigers heeft het vervelende consequenties. Niet iedereen heeft variabele werkuren en voor de scholen en scholieren betekent zo'n verschuiving een groot praktisch probleem.

Reizigers met klachten over de nieuwe dienstregeling, kunnen hun verhaal kwijt op het meldpunt Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De BTTB zal de meldingen analyseren en gebundeld aanbieden aan de NMBS.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12