Home Actueel Persberichten BTTB vraagt heropening spoorlijn Aalst-Dendermonde
BTTB vraagt heropening spoorlijn Aalst-Dendermonde
vrijdag, 23 februari 2007 16:05

De BTTB is tevreden dat de provincie Oost-Vlaanderen het voortouw neemt in het bepalen van de missing links op het vlak van openbaar vervoer. De BTTB ondersteunt het plan, maar stelt vast dat voor de spoorlijnen het interregionaal niveau ontbreekt. Op dat niveau situeert zich o.a. de verbinding Aalst-Antwerpen. Om die verbinding in te vullen is een spoorlijn Aalst-Dendermonde de ontbrekende schakel, samen met de verbinding Dendermonde-Puurs, die nu een toeristische spoorlijn is. Een snelbus Aalst-Dendermonde (-St-Niklaas) vindt de BTTB een minderwaardige oplossing wegens de lange ritduur en de slechte doorstroming op het wegennet. Een treinverbinding heeft veel meer troeven qua reistijd, betrouwbaarheid en comfort.

De BTTB pleit voor een heraanleg van de spoorlijn Aalst-Dendermonde op het oude tracé. Het is de enige mogelijkheid voor een aantrekkelijke reizigerstreindienst Aalst-Dendermonde-Antwerpen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

dirkbaeke said:

...
tja, da komt ervan hé, met hun kortzichtige opvattingen in de jaren 50 en 60, toen hadden ze geen treinen meer nodig, dachten ze
 
dinsdag 28 februari 2012 om 19:02
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12