Home Actueel Persberichten Groene Halte-wandeling in elke Vlaamse provincie maakt wandelen met het openbaar vervoer mogelijk
Groene Halte-wandeling in elke Vlaamse provincie maakt wandelen met het openbaar vervoer mogelijk
maandag, 23 oktober 2006 16:34

Samen met Natuurpunt en met de steun van de Vlaamse overheid werkte de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) 5 wandelroutes uit in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen, in elke provincie één. Elke wandeling is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een minimumfrequentie van één bus/tram/trein per uur, ook in het weekend. Van elke wandelroute werd een handige kwalitatieve brochure uitgegeven met een wandelkaart, routebeschrijving en uitgebreide informatie over openbaar vervoer, recreatie en toerisme.

Het concept van de Groene Halte is eenvoudig: milieuvriendelijk met het openbaar vervoer naar vertrekpunt A reizen, vanaf daar een wandeling maken tot eindpunt B en terug huiswaarts met het openbaar vervoer. Aan de zogenaamde Groene openbaarvervoerhaltes van De Lijn en de NMBS hangt informatie uit over de wandelingen.

Met dit project wil de BTTB ook meer aandacht vragen voor de rol van het openbaar vervoer in het almaar groeiende vrijetijdsverkeer. Uit een onderzoek van de Vlaamse Gemeenschap (2001) blijkt dat het motief “recreatie” het grootste deel van de verplaatsingen voor zijn rekening neemt. In 64% van de recreatieve verplaatsingen wordt de auto gebruikt, het openbaar vervoer neemt slechts 2% voor zijn rekening wat veel te weinig is volgens de BTTB.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12