Home Actueel OV-nieuws [Luxemburg] 1 maart 2020 - gratis openbaar vervoer
[Luxemburg] 1 maart 2020 - gratis openbaar vervoer

Vanaf 1 maart 2020 is het openbaar vervoer in Luxemburg volledig gratis. Het grensoverschrijdend vervoer zou goedkoper worden. Voor de eerste klasse in de treinen moet je wel blijven betalen. Maar in de tweede klasse, in alle bussen en in de tram reis je gratis en heb je geen vervoerbewijs meer nodig. Wel moet je steeds een identiteitsbewijs kunnen voorleggen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (5)add comment

DAEMS ALICE said:

Waar mensen belangrijk zijn !
Een heel mooi initiatief. Ons land zou dit mogen navolgen, daar wij een land zijn van de hoogste belastingen en zeer lage pensioenen. Het zou voor ieder van ons en vooral voor deze laatste klasse een verlichting in het budget betekenen.
Alle respect voor de regering van het Groot Hertogdom !
 
donderdag 19 september 2019 om 16:18
Stemmen: +1

overweg13 said:

Waar mensen belangrijk zijn!
Ik kan ergens begrijpen dat af en toe iemand eens een gratis pas krijgt omdat hij/zij in een sukkelstraatje beland is, maar zo maar gratis maken lijkt niet de goede politiek om het openbaar vervoer enig aanzien te verlenen. We hebben bij De Lijn een tijdje een experiment gehad in Hasselt, het aantal reizigers nam wel toe, maar de files namen niet af, omdat die nieuwe reizigers vooral voetgangers en fietsers waren. Meer, in een stad als Verviers werd het OV niet gratis gemaakt, maar het aantal reizigers steeg daar ook, en van die reizigers kunnen we veronderstellen dat ze wel degelijk in een vorig leven geen stappers of fietsers waren.
Een eerlijke prijs betalen voor een goed product lijkt me de normaalste zaak ter wereld. Bij De Lijn schort het vooral aan het product, niet aan de prijs. Dat reizigers toch biljetten op de bus blijven kopen, ondanks de hoge prijs, is trouwens helemaal onbegrijpelijk en stelt die correlatie prijs:gebruik in een ander daglicht.
 
zaterdag 21 september 2019 om 10:56
Stemmen: +1

David Nijenhuis said:

Luxemburgse kaartjes, wie o wie?
Ik zit nog met 5 tweeuurskaartjes, (kurzzaitbiljee) die CFL niet meer terugneemt. Iemand mag ze van mij wel voor een schappelijke prijs overnemen. Ze laten verlopen is doodzonde.
 
zondag 29 september 2019 om 00:31
Stemmen: +1

John De Wit said:

Gratis Openbaar Vervoer
Vroeger was het openbaar in Antwerpen gratis. De partij van NIETS gratis heeft dat afgeschaft! Er totaal geen rekening mee houdend dat mensen die moeten leven van een klein inkomen, openbare onderstand etc het niet zo breed hebben om een abonnement van de lijn te kopen. Voor die mensen is een gratis abonnement haast een noodzaak! Knap gedaan GH.Luxemburg!!! in response op onverweg13 wat de lijn betreft kan ik zijn standpunt begrijpen!!
 
zaterdag 18 januari 2020 om 10:14
Stemmen: +0

Dirk Nerinckx said:

NMBS weet van niets
Alleen heeft men dit bij de NMBS blijkbaar nog steeds niet begrepen.
Op de NMBS site verkoopt men nog steeds ticketten voor een traject tussen 2 stations in het GH Luxemburg of tussen Athus en een station in het GH Luxemburg aan de prijs van 1 euro in tweede klasse !
Men laat dus onwetende reizigers in het ongewisse en laat die betalen voor een onnodig ticket !
Benieuwd wat de CFL daarover denkt.
 
woensdag 04 maart 2020 om 11:23
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12