Home Actueel In de media Stad Antwerpen en De Lijn willen doorstroming trams verbeteren
Stad Antwerpen en De Lijn willen doorstroming trams verbeteren
maandag, 30 november 2015 09:51

Vlot door Antwerpen rijden is ook voor trams geen makkelijke klus. Stoplichten, stilstaande auto's of overstekende voetgangers ... Hoe trekken we het tramverkeer vlot? De stad liet negentien kruispunten onderzoeken waar een hoofdas van de tram voorbijrijdt. Daaruit bleek dat bij vijftien kruispunten kleine ingrepen voldoende zijn om de door-stroming te verbeteren. De stad en De Lijn willen die ingrepen zo snel mogelijk realiseren, liefst al in 2016, en trekken daarvoor samen 320 000 euro uit.

De belangrijkste maatregel om de doorstroming van trams in Antwerpen te verhogen, is een goede regeling van de verkeerslichten. Aan drie kruispunten volstaat een herprogrammatie van de lichten. Voor twaalf andere is een verlenging van de detectieafstand van de trams nodig.  Die wordt in de loop van 2016 aangelegd. Bij vier van de negentien onderzochte kruispunten kan de doorstroming enkel verbeteren als het kruispunt volledig wordt heraangelegd.

Lees meer op de website van De Lijn

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12