Home Actueel In de media TreinTramBus wil Mechelse stadslijnen terug
TreinTramBus wil Mechelse stadslijnen terug
maandag, 24 augustus 2015 10:34

stefanDrie jaar na de invoering van de centrumpendel in Mechelen ijvert TreinTramBus ervoor om opnieuw drie stadslijnen te organiseren. Bij TreinTramBus, de beweging voor beter openbaar vervoer, zijn ervan overtuigd dat de stad en De Lijn met de centrumpendel (lijn 1) veel mensen opnieuw de auto hebben ingejaagd. "Omdat je zonder overstappen niet in het centrum geraakt. Veel senioren en sociaal zwakkeren hebben zelfs afgehaakt", vertelt Stynen.

De drie nieuwe stadslijnen kunnen volgens TTB dichtbevolkte wijken en dorpen zoals Mechelen-Noord en Muizen opnieuw rechtstreeks verbinden met het centrum. "Maar bijvoorbeeld ook het nieuwe ziekenhuis en Technopolis", zegt de TTB-voorzitter.

Tegelijk ijvert TreinTramBus voor gratis openbaar vervoer op zaterdag. "Mensen die met de streekbus naar Mechelen komen, betalen voor hun ritje met de centrumpendel. Maar wie met de auto komt, kan gratis de shopping shuttle nemen. Dat is discriminatie. Maak het openbaar vervoer op zaterdag dus gratis", stelt Stefan Stynen.

> Lees meer in de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Paule Duierens said:

gebruik pendelbus
Als het waar is dat mensen afhaken omdat ze moeten overstappen om in het centrum te geraken is het, volgens mij, vooral te wijten aan onvoldoende kennis. Als het inderdaad om senioren en sociaal zwakkeren gaat kan men beter zoeken naar een manier om hen beter informeren, bijvoorbeeld in wijkhuizen, Okra, De Keeting, De lage Drempel, enz.. Herinner je de periode dat zoiets nog bestond: soms drie bussen achter elkaar waarvan de eerste eivol zat en de twee volgende -zo goed als- leeg.
 
maandag 31 augustus 2015 om 16:51
Stemmen: +0

Sara B said:

Veemarkt
Huh? En de Veemarkt dan? Hoezo zonder overstappen niet meer in het centrum geraken? Ongeveer alles stopt daar toch?

Dat van die gratis shopping shuttle stoot mij ook tegen de borst ja.
 
maandag 14 september 2015 om 13:46
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12