Home Actueel In de media Senioren kunnen vanaf nu jaarabonnement De Lijn aanvragen
Senioren kunnen vanaf nu jaarabonnement De Lijn aanvragen
woensdag, 15 juli 2015 15:42

Vlaamse 65-plussers die een jaarabonnement van De Lijn wensen, kunnen dat vanaf nu aanvragen. Vanaf 1 september moeten 65-plussers opnieuw betalen op bus en tram. De bijna 1 miljoen senioren die al een MOBIB-kaart hebben aangevraagd, krijgen een brief in de bus met meer informatie over het jaarabonnement.

Op 1 september zijn er 2 grote wijzigingen voor senioren die een bus of tram van De Lijn nemen. Eerst en vooral moeten 65-plussers opnieuw zelf betalen voor hun rit met De Lijn. Dat kan met een 65+-jaarabonnement opgeladen op de MOBIB-kaart, of door te betalen per rit met een rittenkaart (1,40 euro per rit), sms-ticket (1,80 euro + 0,15 euro communicatiekosten) of biljet (3 euro). Vanaf 3 ritten per maand is het jaarabonnement van 50 euro de voordeligste optie voor senioren.

De tweede grote wijziging vanaf 1 september is de verplichte registratie. Al wie reist met een MOBIB-kaart moet zich bij elke op- en overstap registreren. Dat kan heel eenvoudig door de kaart op maximaal 5 centimeter van de blauwe knop op het leestoestel te houden. Dit gaat heel wat sneller dan een kaart in een ontwaarder steken. Als de kaart goed is gelezen, verschijnt een V-teken op een groene achtergrond. Is de kaart slecht gelezen, dan verschijnt een kruis op een rode achtergrond. Het is niet nodig om de MOBIB-kaart ook te registreren bij het afstappen.

Heel wat senioren hebben al een MOBIB-kaart aangevraagd. Al deze mensen krijgen deze week een brief in de bus met meer informatie over het jaarabonnement. Bij de brief zit ook een overschrijvingsformulier. Al wie het 65+-jaarabonnement vanaf 1 september wil gebruiken, betaalt best voor 15 augustus. Bij de eerste registratie van de MOBIB-kaart op bus of tram wordt het abonnement dan op de kaart geschreven.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment
Mobib senioren kaart, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

Steve said:

...
Fernand Dierckx, de auto gezonder en goedkoper? Alleen al voor verzekering, belasting en onderhoud ben je vele tientallen euro's per MAAND kwijt en dan heb je nog geen kilometer gereden, noch de aankoopprijs in rekening gebracht. Ik vind 50 euro een heel billijk tarief om een heel jaar lang onbeperkt het openbaar vervoer in heel Vlaanderen te kunnen nemen. Als het desondanks de moeite niet loont, zijn er inderdaad de rittenkaartjes.
 
woensdag 12 augustus 2015 om 11:59
Stemmen: +2

Fernand Dierckx said:

STEVE said (Mobib senioeren kaart)
Steve, dat is inderdaad waar, maar wel kortzichtig : niet iedereen rijdt enkel in Vlaanderen en wij persoonlijk zitten regelmatig in Ardennen/Hoge Venen/Eifel en dan komen er nog enkele buspassen (X2) bij. bovendien mag je ze bij vertrek ook niet vergeten mee te nemen! Ook reisbagage is niet zo eenvoudig mee te nemen met bus en tram zeker niet bij grote toeloop. de trein gaat nog maar bus en tram!? Voor boodschappen gaan we ook graag naar Brussel, maar daar is het pas leuk te noemen voor de ene lijn is het een MIVB-pas, voor de andere een TEC-pas en voor de derde een DeLijn-pas! Vroeger met NMVB was het iets eenvoudiger! En ...op het late spitsuur al eens een bus van lijn 460/461 of 260 genomen tot Willebroek : half leeg, met keiharde banden, stevig afremmend en optrekkend in de file, soms op kasseien en dit gedurende meer dan een uur, daar heb ik geen € 100,00 voor over!!
 
vrijdag 14 augustus 2015 om 15:25
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12