Home Actueel Blog TreinTramBus Wandeldag
TreinTramBus Wandeldag
Geschreven door verhelst mattijs   
woensdag, 03 juni 2020 14:50

groene  halte wit-cmyk

Hou je van wandelen en ben je een fervent openbaar vervoergebruiker? Met onze Groene Halte wandelingen kan je beide passies combineren: een Groene Halte wandeling is een wandeling waarbij start en aankomstpunt twee verschillende OV-knooppunten zijn. Tussen de twee punten volg je een route die je nieuwe stukjes belgië laat ontdekken.

Tijdens de Week van de Mobiliteit vinden op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 tevens de TreinTramBus wandeldagen plaats. We willen mensen kennis laten maken met het concept van onze Groene Halte wandelingen door samen in groep en onder begeleiding van één van onze vrijwilligers een wandeling af te leggen.

In 2004 startte TreinTramBus (toen nog als de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) met het concept Groene Halte. Het idee is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’. De wandelingen wijken dus af van de typische luswandelingen waarbij de auto vaak als voor- en natransportmiddel wordt gebruikt. Het Groene Halteproject wil dan ook de rol van het openbaar vervoer in de recreatieve verplaatsingen stimuleren. De eerste Groene Haltewandeling in Vlaanderen, was de Uitkerkse Polder in Blankenberge. Na dit succesvolle proefproject ontstond in 2006 in elke Vlaamse provincie een Groene Haltewandeling. Intussen staat de teller al op 54 wandelingen, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Groene Haltewandelingen leiden je langs de mooiste natuurplekjes in Vlaanderen. Daarenboven verplaats je je op milieuvriendelijke wijze: wandelen in combinatie met openbaar vervoer. Op milieuvlak vormt openbaar vervoer een uitstekend alternatief voor de wagen. Een bus, tram of trein vervoert vele passagiers tegelijk en stoot per persoon minder uitlaatgassen uit. Groene Halte is dus niet enkel gezond voor jezelf, maar ook voor het milieu!

Ben je verkocht en wil je zelf alle Groene Halte wandelingen ontdekken? Op de website www.groenehalte.be vind je meer info over de mogelijk routes. Leden van TreinTramBus kunnen de online brochures raadplegen en de fysieke brochures aan een voordelige prijs aankopen.

Zelf een wandeling organiseren?

 

Neem je daarbij ook nog graag mensen mee uit op een wandeling? Dan zit je hier helemaal op de juiste plaats! Met een handige gids bieden we de vrijwilligers immers alle informatie om zelf een Groene Halte wandeling te organiseren. Waar moet je aan denken? Wie kan je bij de organisatie helpen? En de handige checklist achteraan, helpt je het overzicht bewaren. In deze gids vind je alle info om zonder zorgen op tocht te kunnen gaan.

Wil je zelf een wandeling organiseren? Neem even contact op met het TreinTramBus team op Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor de uitwerking. Ook als niet lid van TreinTramBus kan je een wandeling organiseren. Voor meer info en ondersteuning: geef een seintje!

 Of gewoon gezellig meewandelen?

 

In de lijst met de komende activiteiten vind je terug welke wandelingen reeds bevestigd zijn. Laat ons kort even weten dat je zal deelnemen, zodat we een idee krijgen hoeveel mensen we per wandeling mogen verwachten, en we je op de hoogte kunnen houden van last minute veranderingen. Dit kan via mail (aan Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ), via onze facebookpagina of via een formuliertje (dat binnenkort online komt). Deelname aan de wandelingen is uiteraard gratis. Vervoerskosten van het voor en natrasport zijn voor eigen rekening (tip: met een weekend ticket van de NMBS is aanzienlijk goedkoper dan het normale weekticket)

 

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12