Home Actueel Blog Er komt opnieuw een nachttrein naar Brussel!
Er komt opnieuw een nachttrein naar Brussel!
Geschreven door Kees Smilde   
zondag, 06 oktober 2019 09:09

IMG 7619keulenkIn ons ledenblad Mondig Mobiel hadden we het al eens aangestipt, maar sinds enkele dagen is het officieel: de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) sturen vanaf 19 januari weer een nachttrein naar Brussel. Deze Donauwalzer 2.0 is gewoon de huidige NightJet van Wenen en Innsbruck naar Keulen-Düsseldorf die dan twee maal per week naar Brussel wordt geleid in plaats van naar Düsseldorf.
Aankomst op maandag en donderdag om 10:55 in Brussel-Zuid, vertrek om 18:04 op diezelfde dagen. Die dagen lijken vreemd, maar volgens de ÖBB komt dit overeen met het reispatroon van de Oostenrijkse Eurocraten. Voor Belgische vakantiegangers geven de gekozen dagen mogelijkheden voor een citytrip.

De trein zal stoppen in Aken, Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid. Reizigers kunnen kiezen uit slaap-, lig- en zitrijtuigen. De trein is sinds 4 december boekbaar, zowel via oebb.at als via de NMBS. Boek op tijd, anders is de gewenste categorie niet meer beschikbaar. Opgepast: van 5 juli tot 26 augustus rijdt de trein niet naar Brussel, wel naar Keulen en Düsseldorf. 

Het is een bescheiden en eerder symbolisch begin, maar deel van een positieve ontwikkeling. Vanaf december 2020 gaat de trein van Wenen iedere dag naar Amsterdam rijden. Brussel krijgt dan doorgaande rijtuigen naar Wenen. 

(Bericht van 6 oktober, later aangepast)

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Harshan Uruthiranantha Sarma said:

...
Super! Dat is beter voor het milieu. Maar vanaf wanneer in januari 2020 gaat deze trein beginnen rijden tussen Brussel en Wenen?
 
donderdag 10 oktober 2019 om 22:43
Stemmen: +0

David Nijenhuis said:

Slaaptreintickets meestal veel te duur
Leuk dat de nachttrein naar Wenen nu 2x/week vanuit Brussel vertrekt. Echter, de dagen zijn onhandig : maandagavond en donderdagavond.Wie een slaapwagon wil boeken mag daarvoor flink de beurs trekken. Een driepersoons slaapplek T3) is vaak niet voor minder dan € 119 te koop. Dat betekent: de cabine met 2 andrre (vaak vreemde) reizigers delen. NMBS biedt online alleen slaapwagon single aan. Dat betekent een extra kostenpost van € 50. Hoe ÖBB de reizigers op deze manier uit het vliegtuig wil krijgen, is mij een raadsel. Wie weinig geld heeft, maar ivm behoefte aan rust op een slaapwagon is aangewezen zal zoiets hebben van: "bekijk het effe met die dure prijzen van jullie, ik ga wel voor de helft van het geld met de dagtrein, of ik vlieg voor 3 tientjes van Brussel naar Wenen!".
 
zaterdag 21 december 2019 om 01:12
Stemmen: -1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12