Home Actueel Blog TMaaS sleept prestigieuze award in de wacht
TMaaS sleept prestigieuze award in de wacht
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 21 september 2018 11:13

Dit jaar vindt tussen 19 en 21 september in het Zweedse Umeå de 16de editie van de Civitas Forum Conference plaats. In de loop van drie dagen zullen honderden beleidsmakers, vertegenwoordigers van steden, academici en gebruikers van over de hele wereld prangende mobiliteitskwesties bespreken. Er wordt aandacht besteed aan baanbrekende, duurzame oplossingen voor een properder en beter transport in Europa. Het thema is dit jaar 'Mobility for U and Me', met een klemtoon op multimodaliteit in het verkeer.

Tijdens dit evenement krijgen vier steden een award voor hun bijzondere inspanningen op vlak van toekomstgerichte vervoersoplossingen. Een van de winnaars dit jaar - naast Reggio Emilia (Italië), Szeged (Hongarije) en Banja Luka (Bosnië en Herzegovina) - is het TMaaS project van de Stad Gent. Dat krijgt een prijs voor zijn gedurfde en innovatieve benadering om de mobiliteit in de stad op een efficiënte manier in beeld te brengen en positioneert de stad Gent als een pionier op vlak van een aantal belangrijke vervoersthema's.

De 'Bold Measure'-award werd donderdagavond in ontvangst genomen door Sophie Gillaerts, projectcoördinator van TMaaS, en Peter Meirsschaut, afdelingshoofd van het IVA Mobiliteitsbedrijf.

TMaaS wil een toekomstgerichte oplossing bieden voor het stedelijke verkeer en de problemen waarmee het geconfronteerd wordt. Het verkeersplatform stelt overheden en burgers een schat aan realtime-verkeersinformatie ter beschikking om de stedelijke mobiliteit te optimaliseren. Het combineert de mobiliteitsdata van data- en vervoersbedrijven en andere spelers en brengt ze automatisch tot bij de gebruiker. De cloudbased oplossing van TMaaS is toekomstgericht, efficiënt en goedkoop. Bovendien kan ze in elke stedelijke context worden toegepast. Urban Innovative Actions, een initiatief van de Europese Unie, steunt drie jaar lang de ontwikkeling van dit concept.

TMaaS is een samenwerking tussen een aantal spelers uit verschillende hoeken. Naast Stad Gent zelf zijn ook Universiteit Gent en KU Leuven projectpartners, net als TomTom, wereldspeler op vlak van navigatie en mapping, het Gentse softwarebedrijf Waylay, ontwikkelaar van cloudbased automatisatieplatformen, en Be-Mobile, marktleider in smart mobility, eveneens uit het Gentse. Ook de European Passengers' Federation EPF (met basis in Gent) is betrokken partij. De communicatie is in handen van communicatiebureau De Staatse Ruiter. Een advisory board met internationale experts evalueert om de zes maanden de evolutie van het project, dat drie jaar in beslag zal nemen en dat loopt tot eind januari 2021.

Deze prestigieuze prijs is alleszins een hart onder de riem van het TMaaS-team en een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan!

Meer info op www.tmaas.eu of volg het team op twitter @tmaas_eu.

Contactgegevens:
Suzanne Hendrikse, communicatiemanager TMaaS
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. | +32 (0) 468 512 755

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12