Home Actueel Blog Stop de agressie tegenover het personeel van de NMBS
Stop de agressie tegenover het personeel van de NMBS
Geschreven door Kees Smilde   
dinsdag, 18 september 2018 14:29

Voor meer veiligheid voor treinbegeleiders en reizigers

foto-treinbegeleider-belgaReizigersverenigingen Navetteurs.be en TreinTramBus steunen samen met de organisaties Test-Aankoop en Inter-Environnement Wallonie de actie #StopAgressiesNMBS die op woensdag 19 september door een groep medewerkers van de NMBS wordt gelanceerd. Ze vragen ook meer veiligheid voor personeel en reizigers.

"De afgelopen weken zijn er talrijke soms zware gevallen van agressie tegenover treinbegeleiders geweest. We kunnen niet ongevoelig blijven bij dit fenomeen. Daarom steunen we deze sensibilisatieactie graag door de reizigers erbij te betrekken. Veiligheid voor de treinbegeleiders betekent ook veiligheid voor de reizigers!" - zo reageren de organisaties.

Een visuele steunactie

We vragen aan de reizigers om op woensdag 19 september hun steun uit te spreken aan het personeel. Ze hebben daarvoor twee mogelijkheden:

  • Steunberichten op de sociale media posten met vermelding van #StopAgressiesNMBS;
  • Een post-itje schrijven met #StopAgressiesNMBS en dat op het raam van de trein plakken die ze woensdag gebruiken. Ze kunnen daar ook een foto van nemen en die op de sociale media posten met vermelding van de specifieke hashtag.

Meer veiligheid voor personeel en reizigers

Met deze actie willen Navetteurs.be, TreinTramBus, Test-Aankoop en Inter-Environnement Wallonie hun steun uitdrukken aan het personeel. Ze vragen ook een verbeterde veiligheid voor zowel de treinbegeleiders als de reizigers.

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12