Home Actueel Blog Goe gefietst: groot succes
Goe gefietst: groot succes
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 28 april 2017 16:11

goegefietst2De afgelopen weken namen honderden studenten in Gent mee aan Goe Gefietst, een vré wijze fietswedstrijd voor en door studenten. 50 studenten werkten actief mee aan de uitwerking van deze wedstrijd, die als doel had meer studenten aan het bewegen te brengen.

"Wij merkten immers dat er nog steeds veel studenten met de auto tot aan de campus rijden. Dit leidt niet enkel tot files en luchtvervuiling, maar ook de studenten worden hier niet fitter van! Daar wilden we iets aan doen. We startten een intensief co-creatietraject op met studenten uit verschillende Gentse hoger onderwijsinstellingen: Studenten marketing gingen op onderzoek, een aantal studenten IT ontwikkelden een app die de gefietste kilometers registreert en een studente sportmanagement werkte het campagneconcept uit. Zo werd "Goe Gefietst" geboren, zegt Evelien Marlier, initiatiefneemster en verantwoordelijke voor dit project bij TreinTramBus VZW."

Op woensdag 26 april werden tijdens de 12-urenloop de winnaars van Goe Gefietst bekend gemaakt in aanwezigheid van Schepen Watteeuw. Studentenvereniging VTK ging aan de haal met de hoofdprijs: een etentje voor 50 personen in de studentenresto. Ook een dikke proficiat aan alle andere deelnemers. We hopen uiteraard dat iedereen ook na afloop van deze wedstrijd blijft fietsen, want:

Life is like riding a bicycle: to keep your balance you must keep moving...

Meer info over dit project vindt u op www.goegefietst.gent

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12