Home Actueel Blog Help jij je buur op weg?
Help jij je buur op weg?
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 13 april 2017 17:40

buuropwegBen je geïnteresseerd in het thema “Ouderen en Mobiliteit”, ontmoet je graag mensen in je buurt en kan je anderen -met het nodige geduld- enthousiast maken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Voor het project ‘Senioren helpen Senioren op weg’ zoeken wij geëngageerde 55+'ers in de regio VLAAMSE ARDENNEN die kwetsbare ouderen in hun buurt willen helpen door hun mobiliteit te verbeteren. Dit door eens bij hen langs te gaan en uitleg te geven over hoe ze het openbaar vervoer, MinderMobieleCentrales, de sociale taxi, etc kunnen gebruiken.

Profiel

  • We zijn op zoek naar 55-plussers (ongeveer) in de Vlaamse Ardennen die kwetsbare ouderen willen helpen, die geëngageerd zijn en die een boodschap goed kan overbrengen.
  • Je voelt geen schroom om een 5-tal ouderen in je buurt te bezoeken, hen te informeren over het bestaand aanbod aan vervoersmogelijkheden en hen te motiveren om dit eens uit te proberen.
  • Je kan je vlot scharen achter de doelstellingen van het project, zijnde ouderen meer vertrouwd maken met de bestaande vervoersmodi in hun buurt en hen stimuleren deze vervoerswijzen (vaker) te gebruiken.
  • Je hebt een zekere affiniteit met het openbaar vervoer en ook de andere mogelijkheden om je te verplaatsen zijn je niet helemaal vreemd.

Taak

Je bent bereid een opleiding (gespreid over 2 vormingsmomenten) te volgen en je verbindt je om nadien 5 ouderen twee à driemaal te bezoeken in je regio. Hierbij krijg je van TreinTramBus praktische ondersteuning en persoonlijke begeleiding.

Vergoeding

Als vrijwilliger mag je rekenen op o.a. een grote erkenning, een goede verzekering, een interessante opleiding, een onkostenvergoeding …

Contactgegevens

Ken je iemand die beantwoordt aan deze omschrijving? Stuur dit bericht gerust door! Herken je jezelf in bovenstaand profiel of wens je extra informatie? Aarzel niet en stel je kandidaat:

Stuur je persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer en email) naar

Rebecca De Backer, Projectmedewerker TreinTramBus
Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent
+ 32 (0)9 223 86 12
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12