Home Actueel Blog Hou ons niet aan het Lijntje!
Hou ons niet aan het Lijntje!
Geschreven door Grandsart Delphine   
maandag, 28 november 2016 17:53

kvg 24uWoensdagmiddag, onverwacht prachtig weer. Monika’s dochter vraagt om samen te gaan winkelen in de stad. Rolstoelgebruikster Monika zou niets liever willen maar het zit er vandaag helaas niet in. Want Monika heeft gisteren geen bus gereserveerd…

KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) verzet zich tegen deze beperkende reserveringsplicht. Met de duidelijke en niet mis te verstane slogan ‘Hou ons niet aan het Lijntje’ delen zij De Lijn mee dat ze deze maatregel ongehoord en niet van deze tijd vinden.

Ga naar www.kvg.be om de actie te steunen!

Het verhaal van Monika is herkenbaar voor talloze rolstoelgebruikers die regelmatig de bus of tram nemen. Of beter: willen nemen. Want rolstoelers moeten in Vlaanderen hun rit vooraf reserveren bij De Lijn. En niet een uurtje van tevoren, maar wel 24 (en in sommige regio’s zelfs 48!) uur vooraf. In de praktijk betekent dat: geregeld bellen om gewoon op je werk te geraken, geen spontane familiebezoekjes, geen ongepland terrasje bij mooi weer. En geen bus als je doktersbezoek of vergadering langer duurt dan voorzien…

De actie bestaat uit twee delen:

Een grootschalige schrijfcampagne: Wie deze eis wil steunen kan via www.kvg.be of de facebookpagina van KVG een brief of mail versturen naar Roger Kesteloot, CEO van De Lijn.

Ook organiseert KVG op verschillende plaatsen in Vlaanderne ludieke acties om de publieke opinie te sensibiliseren. Hoe zouden voorbijgangers reageren als ze niet gewoon mogen opstappen wanneer ze dat willen, maar een volledig etmaal moeten wachten? Gelukkig zorgt KVG intussen voor een warm drankje, een goed boek, een breiwerkje, een muziekje,... om het wachten te veraangenamen. Iedereen welkom:

  • 29/11 van 9.00-12.00 uur: Botermarkt, Roeselare
  • 1/12 om 9.30 uur: NMBS station en 10.00-12.00 uur: Markt, Sint-Niklaas
  • 2/12 van 12.00-17.00 uur: Grote Markt, Hasselt
  • 2/12 van 13.00-17.00 uur: Warande, Turnhout
  • 3/12 van 14.00-19.00 uur: Draakplaats, Antwerpen
  • 3 en 4/12: Rector De Somerplein, Leuven.
Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12