Home Actueel Blog Spitsgids - Welke trein zit altijd vol?
Spitsgids - Welke trein zit altijd vol?
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 01 juli 2016 12:05

Foto Wikimedia commons - Dijoantonycj

Even een korte update rond Spitsgids, de drukte-op-de-trein-melder! Volgende week gaan drie studenten tijdens Summer of Code aan de slag met het ontwikkelen van een dataset die de drukte op de trein bepaalt.

Zit je zelf regelmatig op een drukke trein? Laat het ons weten via dit formulier!

Deze informatie helpt ons om, naast verschillende datasets, om een goed beeld te krijgen van de drukste treinen op het net. Stuur deze link gerust door naar andere mensen die regelmatig de trein nemen. Bedankt voor jullie hulp!

De drie studenten die we selecteerden zijn Arne Nys (Master in Transportation Sciences), Stan Callewaert (Industrial Engineer/back–end developer) en Serkan Yildiz (Sofware Engineer). De drie enthousiastelingen zullen dus volgende week samen met hun professionele coaches hun uiterste best doen om een prototype te ontwikkelen.

In het najaar hopen we een afgewerkte toepassing te kunnen presenteren die door alle Belgische reizigers gebruikt kan worden. Met de gegenereerde data wil TreinTramBus feedback geven aan de NMBS zodat vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Immers, als we weten welke treinen altijd te vol zitten, kunnen we dat terugkoppelen naar de NMBS. Zo kunnen we gericht vragen om de capaciteit op die lijn te vergroten. Met het nieuwe vervoersplan van 2017 in het achterhoofd, is het nu de ideale moment om die informatie te verzamelen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12