Home Actueel Blog CIPTEC
CIPTEC
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 14 juni 2016 16:59

CIPTEC logo 250x100EPF (European Passengers' Federation, koepel van reizigersverenigingen waartoe ook TreinTramBus behoort) is als partner betrokken bij een interessant Europees project genaamd CIPTEC. CIPTEC staat voor 'Collective Innovation for Public Transport in European Cities' (een Horizon 2020 onderzoeksproject, zie ook www.ciptec.eu) en zoals de naam zelf zegt ligt de focus op innovatie op vlak van openbaar vervoer in Europese steden.

De eerste fase van het project wordt nu stilaan afgerond. Tot nu toe hebben we onderzoek verricht naar de noden van (potentiële) OV-gebruikers, maar ook van vervoersbedrijven en vervoersautoriteiten, alsook naar de invloed van belangrijke maatschappelijke trends op mobiliteit in het algemeen en op openbaar vervoer in het bijzonder. Bovendien hebben we ook een uitgebreide reeks innovaties verzameld die ofwel reeds worden toegepast in de OV-sector, ofwel nu in andere sectoren voorkomen maar interessant zouden kunnen zijn ook voor het OV.

Later dit jaar wordt er een online crowdsourcing platform gelanceerd om nieuwe innovatieve ideeën te verzamelen van onderuit, en er zullen ook co-creation workshops georganiseerd worden om enkele van deze ideeën verder uit te werken, waarbij ook social entrepreneurs betrokken worden.

Bekijk hier de CIPTEC video:

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12