Home Actueel Blog Gezocht: middelgrote Vlaamse steden
Gezocht: middelgrote Vlaamse steden
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 03 december 2015 15:00
 

Netwerk Duurzame Mobiliteit zoekt middelgrote Vlaamse steden die met behulp van experten en ervaringsdeskundigen de mobiliteit in hun stad willen optimaliseren.

Complexe vraagstukken zoals mobiliteit in een stedelijke context, kunnen vaak niet meer opgelost worden vanuit één perspectief, rol of positie. Door verschillende expertises samen te brengen is de kans veel groter om tot slimme en efficiënte oplossingen te komen. En dat is nu net wat het Netwerk Duurzame Mobiliteit  met het project ‘Morgen Mobiel’ wil bereiken.

Hoe we dit willen doen? Door een participatief modeltraject uit te rollen in uw stad dat vertrekt vanuit co-creatie.

We selecteren een verstedelijkte zone en brengen alle stakeholders samen rond de tafel om te dromen en experimenteren rond lokale mobiliteit. Het doelpubliek wordt van in het begin actief betrokken. Op die manier willen we er toe komen dat de nieuwe maatregelen gegroeid zijn van onderuit en dat ze een groot draagvlak kennen.

WELKE STEDEN KOMEN IN AANMERKING VOOR DEELNAME

  • Uw stad telt tussen de 20.000 en 60.000 inwoners
  • Uw stad wil inzetten op duurzame mobiliteit en staat achter een participatieve aanpak.
  • Uw stad telt één of meerdere zones waar er mobiliteitsproblemen heersen. Binnen deze zones “leeft” er nood om in te grijpen in de bestaande situatie. 

UW STAD KANDIDAAT STELLEN kan door contact op te nemen met Koen Van Overmeiren ( Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 09 331 59 11) van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Tijdens een verkennend gesprek lichten wij graag het project verder toe en bespreken we de mogelijkheden van een deelname van uw stad.

LEES DE VOLLEDIGE OPROEP IN PDF

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12