Home Actueel Blog Reizigerspanel tevreden over comfort op de trein
Reizigerspanel tevreden over comfort op de trein
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 23 juni 2011 13:24

Reizigster in dubbeldekkerHet TreinTramBus reizigerspanel, dat begin april van start ging, gaf de voorbije maand zijn mening over het thema 'comfort op de trein'. Uit de resultaten bleek dat de respondenten vrij tevreden zijn over het comfort op de trein. De tevredenheid varieert nogal volgens de treindienst die men meestal neemt. Over IC- en IR-treinen zijn de reizigers een stuk tevredener dan over de stoptreinen (vaak verouderd materieel) en piekuurtreinen (logischerwijs zorgen de grote reizigersstromen ervoor dat er vaker een tekort aan zitplaatsen en bagageruimte ontstaat).

Alles kan uiteraard nog beter, zo ook het comfort op de trein. Op het verlanglijstje van de reizigers staat 'meer zitplaatsen' duidelijk op nummer één. Op de tweede plaats staan een aangename temperatuur en een goede verluchting. Nummer drie is netheid: de reizigers wensen vooral meer en grotere vuilnisbakjes. Verder is er ook vraag naar een betere toegankelijkheid (te hoge opstaptreden in verhouding tot het perron), nettere toiletten en meer bagageruimte. Opvallend is dat vele reizigers vragende partij zijn voor de invoering van 'stiltecoupés': lawaaihinder op de trein (gsm's, mp3-spelers, ...) is duidelijk een bron van ergernis.

Klik hier voor de volledige resultaten.

Nog niet geregistreerd voor het reizigerspanel? Doe mee en maak elke maand kans op mooie prijzen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12