Home Actueel Blog Reizigerspanel: resultaten eerste enquête bekend
Reizigerspanel: resultaten eerste enquête bekend
Geschreven door Grandsart Delphine   
maandag, 16 mei 2011 13:50

Begin april lanceerde TreinTramBus een online reizigerspanel. Via korte maandelijkse enquêtes polsen we naar de mening van de treinreiziger over thema's als stiptheid, comfort, informatievoorziening, ...

De resultaten van de eerste enquête - thema 'Tickets & Pricing' - zijn intussen verwerkt. Een 500-tal respondenten gaven hun mening over tarieven en ticketverkoop bij NMBS. We zetten de resultaten even voor op een rijtje.

Loketten geliefd

Twee derde (66,27%) van de respondenten koopt de tickets meestal aan het loket en het overgrote deel (82,33%) van de respondenten vindt dat loketten nodig zijn in het vertrekstation. Ongeveer de helft (47,39%) van de respondenten heeft al eens een ticket gekocht op het internet.

Reizigers vinden reizen met de trein duur

Bijna twee derde (64,66%) van de respondenten vindt de prijs-kwaliteitsverhouding van het treinticket hoog, tegenover een heel kleine groep die dit laag vindt (6,02% goedkoop tot zeer goedkoop).

Eveneens bijna twee derde (64,06%) van de respondenten is niet bereid om meer te betalen voor meer comfort, tegenover één vijfde (22,89%) die dit nog zou overwegen ("misschien") en een kleinere groep (13,05%) die gerust meer wil betalen voor meer comfort.

Kennis en gebruik biljettypes

De bekendste biljettypes zijn de B-dagtrips (462), het weekendbiljet en de go pass (beide 457), de trajecttreinkaart (402) en de rail pass (400). De minst bekende biljettypes zijn de jumpkaart (109), de halftijdse treinkaart (135) en de nettreinkaart (207). De meest gekochte biljettypes zijn de weekendbiljetten (339), de trajecttreinkaart (336), de go pass (284) en de B-dagtrip (263).

Het thema van de tweede enquête van het reizigerspanel is 'Comfort op de trein'. Deelnemen kan tot 10 juni. Nog niet geregistreerd voor het reizigerspanel? Schrijf je dan snel in: deelnemen is immers snel, eenvoudig en leuk. Je werkt mee aan een betere trein en bovendien maak je kans op leuke prijzen.

Het reizigerspanel is een initiatief van TreinTramBus en wordt gerealiseerd met de steun van de Nationale Loterij.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment
Prijzen trein, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

wal joris said:

Prijzen trein te hoog.
Als de treinreizigers op kosten van de belastingbetalers reizen, doen de automobilisten dat nog veel meer. Want ik betaal toch ook mee voor al die overbodige en veel te dure autostrades en autowegen. Als het openbaar vervoer moet geprivatiseerd wegens zogenaamd te duur, privatiseer dan ook de autowegen.
 
vrijdag 27 mei 2011 om 16:11
Stemmen: +3

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12