Home Actueel Blog Meer dan 7.000 handtekeningen voor de Beneluxtrein
Meer dan 7.000 handtekeningen voor de Beneluxtrein
Geschreven door Stijn Lewyllie   
donderdag, 12 mei 2011 11:54

TreinTramBus en onze Nederlandse zusterorganisatie Rover ontvangen veel steun voor hun protest tegen het verdwijnen van de Beneluxtrein. Al ruim 7.000 reizigers ondertekenden de petitie die de organisaties hebben lopen op www.reizigersprotest.nl.

De populaire Intercity tussen Brussel en Amsterdam, bekend als de "Beneluxtrein", moet plaats gaan maken voor een dure hogesnelheidstrein met reserveringsplicht. Een voordelig dagje de grens over met de vrijheid heen- en terug te reizen wanneer het uitkomt, behoort dan tot het verleden. Voordelige tarieven zullen dan voorbehouden blijven aan reizigers die ver van tevoren reserveren, een spontane reis over de grens zal voor veel reizigers dus fors duurder gaan uitpakken.

TreinTramBus en Rover ontvangen veel steunbetuigingen van reizigers voor de petitie die zij startten tegen het verdwijnen van de trein. In tegenstelling tot wat de spoorbedrijven beweren, laten veel reizigers weten geen interesse te hebben in een grensoverschrijdende rit waarvoor gereserveerd dient te worden."En nou nog alleen maar van te voren plannen en niet meer spontaan kunnen reizen? Belachelijk!" Klinkt het tussen de ruim 7000 reacties. Veel reizigers zijn met stomheid geslagen door het besluit. "Een achterlijke beslissing, ik dacht eerst dat het een grap was. Niet van deze tijd!", klinkt het tussen de reacties.

Veel reizigers geven aan zich zorgen te maken over de buurlandband tussen Nederlanders en Belgen wanneer er bij het treinreizen door de reserveringplicht en hogere tarieven grote grenzen worden opgeworpen. Ook zijn er veel zorgen over het toekomstig meenemen van de fiets tussen Nederland en België. Veel reizigers hebben TreinTramBus en Rover laten weten over te stappen op de auto als de Beneluxtrein verdwijnt, omdat de vrijheid van kunnen reizen op een spontaan gekozen moment belangrijk voor ze is.

In de Belgische Kamercommissie Infrastructuur is inmiddels gesproken over de petitie. Minister Vervotte stelde opvallend genoeg dat het niet de bedoeling is de voordelige Beneluxtrein te handhaven naast de Fyra, omdat de Fyra commercieel rendabel moet worden. TreinTramBus en Rover kunnen zich niet vinden in deze redenering aangezien de vrijheid en keuzemogelijkheden van de reizigers in het gedrang komen om de nieuwe lijn rendabel te maken.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

Hans Hoekstra said:

Briefje aan Minister I. Vervotte
Best minister Vervotte, u heeft zich kennelijk laten misleiden door de notoir volledig 'ontspoorde' omzet-forecasts van HiSpeed. Die zijn indertijd geaccepteerd als 'haalbaar' maar zullen dat in geen 1000 jaar zijn. De Fyra wordt commercieel nimmer rendabel gezien de loodzware last van de concessie om over het door de overheid betaalde HSL-trace te mogen rijden. Schaffen we ook de stoptrein Antwerpen-Roosendaal straks nog af als blijkt dat die Fyra maar niet rendabel wil worden? Kom op Inge, denk eens vanuit de burger (al hoef je daarvoor heus het bedrijfsleven niet te bruskeren). Het noemt 'openbaar vervoer', remember? Er zijn nu bijna 8.000 zeer duidelijke signalen over wat de reiziger wil: vrije keuze, vrij verkeer in Europa. Dus steun het behoud van de Beneluxtrein. En laat die Fyra er dan maar eens NAAST gaan rijden voor een jaar of zo. Dan kunnen we het ten minste zelf bepalen. OK? Afgesproken! Uw Nederbelg, wonend in Antwerpen, werkend in Den Haag, belasting betalend in beide landen, Hans G. Hoekstra
 
donderdag 26 mei 2011 om 22:03
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12