Home Actueel Blog Verkeersveiligheidbeurs voor senioren
Verkeersveiligheidbeurs voor senioren
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 26 oktober 2010 07:03

Op dinsdag 19 oktober was er Verkeersveiligheidsbeurs voor bestuursleden van seniorenverenigingen in Sint-Niklaas. Ook TreinTramBus was aanwezig.  

marc_ziet_het_licht's Morgens

Arnold, chauffeur van dienst, komt mij ’s morgens vroeg ophalen in het regenachtige Gent, maar boven Sint-Niklaas schijnt gelukkig de zon. We worden er warm onthaald door Karla van Komimo. Even later kunnen we onze prachtige, gloednieuwe infostand opzetten. Drie paar handen maken licht werk en dankzij de handige exemplaren van Marc komt er zelfs stijlvolle verlichting bij. Op de tafels leggen we brochures van Groene Halte-wandelingen, een stapeltje Momo’s en flyers. We zijn er klaar voor!

De beurs

De beurs wordt geopend met een levendige speech van een Benidorm Bastard. Hij sluit af met de woorden: “Ouder worden is niet erg, ouder worden is de voorwaarde om lang te leven”, en gelijk heeft hij natuurlijk. Een echte overrompeling van bastards en andere ouderen wordt het niet op de beurs, maar het scooterparcours is een succes, en ook aan onze stand ontstaan levendige gesprekken. 

elise_legt_het_uitAan de TreinTramBus-stand ...

De Groene Halte-brochures krijgen nogal wat aandacht van de senioren, en ook de stapel MoMo’s is snel uitgeput. Helaas kunnen we niemand overtuigen om lid te worden.

De commentaren op het openbaar vervoer zijn gevarieerd: één dame verklaart dat ze 100% tevreden is over het openbaar vervoer en dat ze niet begrijpt waar al die mensen over klagen. Een andere mevrouw, goedlachs en energiek, heeft haar man aan de arm. Hij is duidelijk minder mobiel, bewaart zijn evenwicht slechts dankzij zijn vrouw en zijn wandelstok. Mevrouw vertelt dat ze toch dikwijls op stap gaan met de bus. “Als het moet,” vertelt ze met een knipoog, “stop ik mijn voet tussen de deur zodat mijn man rustig kan opstappen”.

Enkele andere bezoekers verkondigen stellig dat zij geen trein-,tram-,bussers zijn, maar fietsers of voetgangers. En natuurlijk wordt er ook geklaagd, over stakingen en buschauffeurs die te snel vertrekken, maar de zuurtegraad op de beurs is al bij al opvallend laag.

Het eind

Al voor 16u, het officiële einde van de beurs, beginnen de standhouders op te ruimen. Tegen dan zijn er inderdaad geen bezoekers meer. Ook wij doeken onze stand op. We zijn tevreden. Marc en Arnold poseren tot slot graag nog even voor mijn lens ...

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12