Home Actueel Blog
Hoe GPX of KML files gebruiken
Geschreven door verhelst mattijs   
woensdag, 16 september 2020 09:55

Voor de wandeldag zijn een aantal wandelingen digitaal aangeboden, zodat ze in veilig in bubbel kunnen gewandeld worden. Hieronder vind je informatie over hoe je deze digitale wandelingen kan gebruiken, met of zonder internetverbinding. Daarnaast kan je de GPX files in de meeste gevallen ook uploaden in een (wandel)GPS. De GPX tracks zijn toegankelijk in de ledenhoek (niet leden kunnen simpel per mail de nodige GPX file aanvragen). 

Hoe kan ik de gpx of kml/kmz bestanden gebruiken?

Daarvoor heb je een mobiele smartphone nodig (androïd of iphone) voorzien van een gps-antenne. Dan geraak je vlot op je bestemming dankzij gps-apps (ingebouwd of te downloaden). Aan te raden is een model met een grotere batterijcapaciteit, bij voorkeur minstens enkele dagen stand-by. Heb je al een smartphone met gps-antenne kan je het sowieso al eens proberen. Dankzij de GPS-antenne weet je steeds exact waar je je bevindt.

Welke app kan ik gebruiken?

Met kml/kmz bestanden kan je sowieso al Google maps gebruiken. Hiervoor kan je de links gebruiken in op de vorige pagina te vinden zijn

Kan ik off-line met een GPS-app werken?

Niet alle Navigatie-apps werken ook off-line, nogal wat apps vergen een data connectie via mobiel netwerk (of wifi). Ook Google-maps vergt een dergelijke connectie.

Twee apps die off-line werken en Openstreetmaps (https://www.openstreetmap.org/) gebruiken zijn (beide beschikbaar voor androïd en iphone):

- Maps.me (https://maps.me/) ondersteunt kml/kmz; gratis onbeperkt aantal downloadbare kaarten mits reclame toe te laten.

- OSM AND maps (https://osmand.net/) : ondersteunt ook GPX. Beperkt aantal kaarten downloadbaar (waaronder België). Voor meer kaarten is de app betalend. Voordeel van deze app is dat ze over turn-by-turn navigatie beschikt (zoals bij een klassieke GPS-navigatie toestel).

 
Opiniestuk: Kust ze
Geschreven door STYNEN Stefan   
donderdag, 13 augustus 2020 09:25

De hele heisa rond het beperken van het treinverkeer deed onze voorzitter Stefan Stynen in zijn pen kruipen. Hieronder lees je het resultaat.

Na de gratis railpassen die elke Belg als coronamaatregel zou krijgen maar die werden aangekondigd nog voor iemand het nodig had gevonden met de NMBS te overleggen, hebben de voorbije weken een hoger niveau van steekvlampolitiek bereikt.

Op vrijdag 31 juli stond in het station van Oostende een grote mensenmassa te wachten om de trein naar het binnenland te nemen. De oorzaak was een seinstoring tussen Oostende en Brugge, waardoor slechts één spoor beschikbaar was en er dus veel minder treinen konden rijden.

 
Mobiliteits- en OV-experts waarschuwen: duw openbaar vervoer niet in het verdomhoekje!
Geschreven door verhelst mattijs   
donderdag, 30 juli 2020 14:10

Tijdens de eerste coronagolf was het openbaar vervoer een essentiële sector in ons land. Terwijl de wegen nagenoeg verlaten waren en ook de salariswagens op stal stonden, bleven treinen, metro’s, trams en bussen in moeilijke omstandigheden rijden, inspanningen die we ten zeerste waarderen. Ook nu onze bewegingsvrijheid opnieuw aan banden wordt gelegd, zal het openbaar vervoer een cruciale rol vervullen.

 
Reactie op artikel 'investeer geld voor openbaar vervoer en auto in fietspaden.
Geschreven door verhelst mattijs   
woensdag, 29 juli 2020 07:55

Als reactie op dit artikel in De Standaard (Experts: ‘Investeer geld voor openbaar vervoer en auto in fietspaden’) schreef ons zeer gewardeerd bestuurslid Henk Himpe volgende reactie.

Fietsen aanmoedigen door te investeren in openbaar vervoer

Verplaatsingen te voet en met de fiets krijgen de afgelopen tijd terecht extra aandacht. Niemand kan er iets op tegen hebben deze verplaatsingsmodi te stimuleren, niet in coronatijden maar ook niet daarbuiten. Het economisch relancecomité, aangesteld door de Vlaamse regering, gaat in haar advies (‘Investeer geld voor openbaar vervoer liever in fietspaden’, DS 15 juli) wel erg ver en wil zelfs geld, bedoeld voor openbaar vervoer, versluizen. In de aanbevelingen wordt dan verwezen naar Nederland, dat als fietsland als voorbeeld kan dienen.

 
TreinTramBus Wandeldag
Geschreven door verhelst mattijs   
woensdag, 03 juni 2020 14:50

groene  halte wit-cmyk

Hou je van wandelen en ben je een fervent openbaar vervoergebruiker? Met onze Groene Halte wandelingen kan je beide passies combineren: een Groene Halte wandeling is een wandeling waarbij start en aankomstpunt twee verschillende OV-knooppunten zijn. Tussen de twee punten volg je een route die je nieuwe stukjes belgië laat ontdekken.

Tijdens de Week van de Mobiliteit vinden op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 tevens de TreinTramBus wandeldagen plaats. We willen mensen kennis laten maken met het concept van onze Groene Halte wandelingen door samen in groep en onder begeleiding van één van onze vrijwilligers een wandeling af te leggen.

 
BoekEnTrein: Lezingen op de trein naar de boekenbeurs
Geschreven door verhelst mattijs   
donderdag, 10 oktober 2019 14:44

Met andere lezers en een auteur samen in de trein naar de Boekenbeurs!

In samenwerking met onder meer Davidsfonds, Iedereen Leest en Confituur, wil TreinTramBus meer mensen op de trein naar de Boekenbeurs krijgen. Daarbij legt de organisatie de nadruk op de beleving onderweg. Zo begint de Boekenbeurs al in het station en op de trein.

TreinTramBus brengt auteurs en lezers samen op de trein. De auteur vult in hoe de treinrit verloopt: voorstelling van een nieuw boek, gedichten voordragen, in gesprek gaan met de lezers, voorlezen uit eigen of andermans werk… TreinTramBus regelt de tickets naar de Boekenbeurs en zorgt ervoor dat je de auteur vindt op het perron of op de trein. Je eigen bijdrage is €5 per persoon. Daarvoor krijg je een enkel treinticket naar de Boekenbeurs, een gereserveerde plaats op de trein en de ontmoeting met de auteur. Het tramticket tot aan de Boekenbeurs krijg je er ook bij.

Inschrijven kan eenvoudig hier.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12