Home Actueel Blog
Gezocht: student-figuranten voor promotiefilmpje 'Goe Gefietst'
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 22 februari 2017 14:01

goegefietstVan 21 maart tem 26 april 2017 kan elke student in Gent deelnemen aan ‘Goe Gefietst’, een wijze wedstrijd die gemaakt is door studenten voor studenten.

  • Doel van deze actie? Meer studenten aan het bewegen krijgen! 
  • Waarom?  Het is gezonder, beter voor de portemonnee (geen tank of parkeerplaats te betalen), je krijgt er een strakke(re) kont van én bovendien kunnen de deelnemers zotte prijzen winnen!  
  • Wat valt er te winnen? Een betere conditie natuurlijk! Daarnaast ook cinematickets, fietslichtjes, food vouchers, jaarabonnementen StudentEnMobiliteit, een gratis vat enz.

We willen de actie lanceren met een leuk promofilmpje. Voor de opnames hiervan zoeken we een 40-tal enthousiaste studenten die zich een tweetal uurtjes willen vrijmaken om te ‘supporteren’ voor fietsende studenten die de strijd aangaan. De opnames vinden plaats aan de hoofdingang van de Blandijnberg in Gent op woensdag 1 maart 2017 van 9u-11u. Wij voorzien een ontbijtkoek voor alle deelnemers. Om een idee te hebben over het aantal deelnemers (en hoeveel koeken we moeten voorzien) vragen we om u te registreren via dit formulier.

Nog vragen? Stuur een mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel 09/ 223 86 12. Schrijf je in via deze link! Stuur deze oproep door naar iemand die je kent. Hoe meer deelnemers, hoe wijzer het filmpje! Groetjes en hopelijk tot 1 maart!

 
Gezocht: goede OV-ideeën!
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 31 januari 2017 15:51

Het Europese onderzoeksproject 'CIPTEC' (waar EPF als partner bij betrokken is) creëerde een crowdsource platform waar iedereen ideeën kan delen om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Heb jij een goed idee om het openbaar vervoer gebruiksvriendelijker te maken? Of heb jij een innovatief idee over hoe een trein er in de toekomst moet uitzien? Dan is het dus nu het moment op dit kenbaar te maken. Je kan zelf ook ideeën van anderen nalezen en scoren: de beste ideeën worden beloond en zullen waar mogelijk geïmplementeerd worden!

In onderstaande video vind je meer uitleg over het project en hoe je kan deelnemen.

Wij kijken alvast uit naar jullie bijdrage!

 
EPF Conference 2017
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 31 januari 2017 14:23

De nieuwe editie van de jaarlijkse EPF conferentie komt eraan. Van 17 tot 19 maart verzamelen we in Rotterdam voor een zeer interessant programma.

Op de eerste dag van de conferentie gaat het vooral over de manier waarop de verschillende EPF-leden hun lobbywerking aanpakken bij diverse stakeholders. Wat kunnen we leren uit elkaars ervaringen hierrond? Een onafhankelijk expert geeft advies.

Op de tweede dag lichten enkele boeiende sprekers hun visie toe op oplossingen voor slim voor- en natransport.

Op zondag tenslotte staan er verschillende excursies op het programma.

Voor meer info over het volledige programma en inschrijven: bezoek de speciale conference website!

 
Fietsthermometer
Geschreven door Grandsart Delphine   
maandag, 09 januari 2017 17:06

De Fietsersbond en haar Franstalige collega GRACQ willen de temperatuur bij de fietsers even opmeten. Zij werken op dit moment aan een evaluatie van het fietsbeleid van de Vlaamse en de federale regering die bijna halfweg de legislatuur zijn. Of je nu fietser bent of niet, jouw bijdrage is zeer zeker welkom. Geef je mening en vul hier de vragenlijst in.

 
Wanneer wordt de klant weer koning bij De Lijn?
Geschreven door Jan Vanseveren   
maandag, 05 december 2016 16:48

Wanneer wordt de klant weer koning bij De Lijn?

antwerpse tramDe Lijn geeft meer en meer blijk van een totaal gebrek aan empathie voor de klant. Vandaag gaat het over tarieven, morgen over informatie of aansluitingen, voor de reiziger is het steeds meer huilen met de pet op. TreinTramBus trekt aan de alarmbel!

Faire tarieven verder weg dan ooit!

De Lijn liet zopas weten dat een de prijs van een sms-ticket fors de hoogte ingaat. Bij De Lijn betaal je voortaan dus niet meer in functie van de afgelegde afstand, maar in functie van je betaalmiddel. Maar dat is niet alles: onder het mom van vereenvoudiging werkt De Lijn nu met een uurtarief: de reiziger betaalt een vaste prijs per uur, onafhankelijk van de afstand die hij op die tijd kan afleggen. Als je tram of bus in de file staat en je rit daardoor langer dan 60 minuten duurt, heb je pech! De Lijn verwacht dat de reiziger een nieuw ticket koopt en zo voortaan cash betaalt omdat zijn tram of bus niet stipt rijden!

 
Met de bus van Meerhout naar Mol (of terug)?
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 30 november 2016 18:07

station mol klein - wikimedia vanpraagmaximNiet eenvoudig! Die bussen rijden immers enkel in de spits. Daar willen we wat aan doen. TreinTramBus startte samen met Vormingplus Kempen een enquête op waarin we nagaan of er belangstelling is en zo ja, waar en wanneer die bus moet rijden. Je kan deze bevraging invullen tot 27 januari 2017 via deze link. Als je de enquête volledig invult maak je kans op een Railpass van de NMBS, een korf met streekproducten of één van de tien dagpassen van De Lijn. Een onschuldige hand bepaalt de winnaars.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2016 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12